Šaman Luka dobio novi mandat u Vijeću Saborskog, pa krenuo rušiti vlast

Šaman Luka dobio novi mandat u Vijeću Saborskog, pa krenuo rušiti
vlast

Tek što je dvoje novih općinskih vijećnika s Nezavisne liste Luke Hodaka, Slavica Bogdanović i Ante Krizmanić, na posljednjoj sjednici Općinskog vijeće položilo prisegu, novi vijećnik Krizmanić krenuo je rušiti HSS-ovu vlast upitavši predsjednika Vijeća Ivana Matovinu: “Predsjedniče, kanite li podnijeti ostavku na svoju dužnost?”

Portal Saborsko.net piše da je predsjednik Matovina odgovorio kako mu ne pada na pamet, objašnjavajući kako je ostavka zatražena jer Općinsko vijeće na svojoj prvoj sjednici nije podržalo Krizmanićev projekt prikupljanja bio mase. Navodno je ostatak sjednice protekao u nastojanju vijećnika s Hodakove liste da pridobiju većinu i preuzmu vođenje općine. HSS u Općinskom vijeću ima šest predstavnika, a Nezavisna lista Luke Hodaka od posljednje sjednice četiri mandata, pa bi pridobivanjem samo jednog HSS-ovca mogli uzrokovati krizu vlasti.

Odlukom Ministarstva uprave, Hodakova lista, nakon što je Nikola Grba preuzeo dužnost zamjenika načelnice Špehar, dobila pravo na dva zastupnika u Vijeću. Prvog, Antu Krizmanića, kao sljedećeg s liste, a drugu, Slavicu Bogdanović, kao pripadnicu srpske nacionalne manjine, čije je kvota morala biti popunjena jer je Grba ujedno bio predstavnik srpske nacionalne manjine. Sve u svemu, čeka nas vruće političko ljeto u Saborskom.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest