Gradnja replike Žitne kuće, teška 6 milijuna eura, ipak tek 1. srpnja

Gradnja replike Žitne kuće, teška 6 milijuna eura, ipak tek 1.
srpnja

Gradnja replike Žitne kuće ipak nije trebala početi 1. lipnja kako je nedavno najavio gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, već je definitivan datum 1. srpanj. Ovo nam je danas potvrdio Nikola Hanžel, direktor i vlasnik tvrtke investitora “Lana – karlovačke tiskare”. Kako pojašnjava Hanžel, Jelić se valjda zabunio kad je 1. lipanj naveo kao datum gradnje ili su ga krivo interpretirali.

– Ako sve bude po planu, Žitnu kuću počinjemo graditi 1. srpnja, ali bez podzemnih garaža kako je prvotni projekt predviđao, rekao je Hanžel. Čak četiri godine čekao je sve potrebne dozvole kako bi zdanje slično onom znamenitom sagrađenom prije dvjesto godina konačno ponovo izraslo na početku karlovačkog Korza. Cjelokupna investicija kretat će se, dodaje Hanžel, između pet i šest milijuna eura. Unatoč gospodarskoj krizi investitor se nada da neće biti poteškoća u provedbi projekta iako kaže da su vremena takva da ne možemo znati što će biti za mjesec dana.

– Kako je predviđeno projektom radi se o replici Žitne kuće po nalogu konzervatora, uz male preinake. To će biti stambeno – poslovni kompleks, kazao je Hanžel.

Interes za ulazak u Žitnu kuću pokazale su brojne tvrtke dok će među prvima, uz Tiskaru i njezinog vlasnika u nju useliti “Konzum”, “Hypo banka” i parfumerija “Kozmo”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest