Jelićev novi plan: Broj gradskih odjela s 12 smanjuje na 5

Jelićev novi plan: Broj gradskih odjela s 12 smanjuje na 5

Karlovačka vlast priprema novi preustroj gradske uprave – postojeći broj od čak 12 upravnih odjela uskoro će biti sveden na svega pet, piše današnji Novi list.

– Točno je da je u pripremi preustroj Grada Karlovca. Jedna od mogućih varijanti jest smanjenje broja Upravnih odjela s 12 na 5, ali razmišlja se o još nekoliko. Motiv je isključivo poboljšanje učinkovitosti Grada Karlovca kao servisa građanima, što sa sobom povlači i racionalizaciju u poslovanju, rekao je Novom listu gradonačelnik Karlovca Damir Jelić dodavši kako je razlog je Grad još uvijek nije dostigao razinu servisa građanima koju želi postići.

U Gradu Karlovcu trenutno djeluju Ured gradonačelnika, Odjel za opće poslove, Odjel za prosvjetu i kulturu, Odjel za socijalnu skrb, sport i udruge, Odjel za financije, Odjel za prostorno planiranje i gradnju, Odjel za provedbu dokumenata prostornog planiranja, Odjel za imovinsko pravne poslove, Odjel za EU integracije, Odjel za poljoprivredu, Odjel za poduzetništvo, te Odjel za komunalno gospodarstvo. Po neslužbenim informacijama do kojih je došao riječki dnevnik, zasebno će ostati raditi jedino Odjel financija. Odjeli za socijalnu skrb i prosvjetu bit će fuzionirani, dok će na čelo budućeg resora društvenih djelatnosti doći nova osoba. Navodno se razmišlja o jednom od dvoje HDZ-ovih ravnatelja škola – Damiru Mandiću iz Gimnazije ili Andreji Navijalić iz OŠ Grabrik.

Pročelničko mjesto zadržat će sadašnji šef Ureda gradonačelnika Ivan Uđbinac (HDZ) pod kojeg će pasti i “opći poslovi”, HSS-ova Ljubica Tržok kojoj dolaze EU integracije, poduzetništvo i komunalno gospodarstvo, dok će peti pročelnik i šef svima navodno biti sadašnji direktor Grada Nikola Rogoz. Ovo je treća promjena ustroja otkako je HDZ u Karlovcu preuzeo vlast 2005. godine. Od prethodne je garniture naslijeđena brojka od 6 odjela, da bi je gradonačelnik Damir Jelić povećao na 11. Zbog ulaska u vlast HSS-a čak je uveden i novi Odjel za poljprivredu čime je brojka porasla na 12. Čelnik karlovačkog SDP-a Josip Benčić u ovome vidi daljnje lutanje i neposjedovanje vizije u vođenju Grada. – Jasno je da su sve dosadašnje promjene vodile samo zapošljavanju podobnih kadrova, koje nije rezultiralo boljim vođenjem, rekao je za Novi list Benčić.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest