Karlovačke ceste okupirali limeni ljubimci iz nekih davnih dana

Karlovačke ceste okupirali limeni ljubimci iz nekih davnih dana

Automobili od kojih su mnogi stariji od svojih vlasnika danas su deseti, jubilarni put zaredom krenuli u krstarenje cestama Karlovačke županije. Ovogodišnji susret “Oldtimeri na četiri rijeke” okupio je ukupno 89 sudionika, vlasnika starodobnih limenih ljubimaca kakve bi mnogi poželjeli.

Nakon jutrošnjeg okupljanja na parkiralištu Motela “Roganac” u Dugoj Resi, šarena kolona je krenula put Karlovca gdje je u jednosatnoj pauzi na koranskoj šetnici privukla velik broj znatiželjnika. Automobili stariji tek tridesetak godina su među najmlađima dok očekivano, najveću pažnju zavređuju oni najstariji i najočuvaniji primjerci. Vremešni Dodge Roadster proizveden davne 1924. godine ponosnog vlasnika Drage Kukoviča iz slovenske Nove Gorice najstariji je primjerak na ovogodišnjoj smotri. Kukovič, inače pasionirani zaljubljenik u stare automobile kupio ga je prije šest godina u Australiji, otkud su Dodge dovezli brodom. Veliku pozornost plijenio je i Nash iz 1928. godine vlasnika Dalibora Lebarovića iz Zagreba.

– Na susret je pristiglo 89 vozila iz Švedske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te iz svih dijelova Hrvatske. Interes je bio i veći tako da zadnjih tjedan dana nismo mogli zaprimati prijave, rekao nam je organizator Željko Kekić. Kako kaže, ovo je jedinstvena smotra oldtimera po svom humanitarnom karakteru. Naime, sav novac prikupljen od kotizacije bit će uplaćen na račun Konjičkog kluba Karlovac, za njihov program terapijskog jahanja za djecu s posebnim potrebama. Zanimljivo, ove je godine sa susreta izostao jedan od najstarijih automobila u Hrvatskoj – Willys Overland iz 1916. godine. Automobil je imao manji kvar pa ga je njegov vlasnik ipak želio poštedjeti napora na 70-kilometarskoj vožnji kroz doline karlovačkih rijeka.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest