Zbog ostavke Marine Novaković raspušta se Savjet mladih Karlovca

Zbog ostavke Marine Novaković raspušta se Savjet mladih Karlovca

SDP-ova vijećnica u Gradskom vijeću Marina Novaković dala je ostavku na članice Savjeta mladih Grada Karlovca zbog čega bi, kaže, ovo tijelo trebalo biti raspušteno jer je od devet članova Savjet spao na tek četiri aktivna člana i po njoj više ne može donositi odluke. Zanimljivo, Novaković se još nije odlučila na ostavku u Odboru za mlade Gradskog vijeća iako je jučerašnji izbor novog članstva neposredan razlog za ovu njezinu odluku. To će, kaže, učiniti naknadno.

– Ostavk dajem isključivo radi prljavih igara oko Odbora za mlade i neuvažavanja Savjeta kao legitimno izabranog tijela od strane Gradskog vijeća, kazala je Novaković. Kako nastavlja, bilo je dogovoreno da će dva mjesta u Odboru zauzeti predstavnici pozicije – Matija Perković, Damir Mandić, jedna nezavisna članica, predsjednica Savjeta Ivana Rumenović dok je opozicija trebala dati dva člana, Marinu Novaković kao gradsku vijećnicu i Damira Crnicu kao nezavisnog iz redova Savjeta. Međutim, bez upoznavanja Savjeta za mlade, na vijećničke klupe stigao je prijedlog, što je naravno i usvojeno, da su novi članovi Odbora Matija Perković (HDZ) kao predsjednik, Stjepan Tvrdinić (HSS) kao dopredsjedni, Marina Novaković, Damir Crnica ali i Domagoj Švegar, nedavno izabrani predsjednik novoosnovanog karlovačkog HSP-a.

– Očito se radi o političkoj sprezi tako da se dobra inicijativa ispolitizirala u režiji HDZ-a. Nisu uvažili dogovor, već su imenovali HSP-ovca što je vrlo znakovito, rekao je dopredsjednik gradskog SDP-a Miroslav Delić. Napominje da je nakon imenovanja predsjednice županijskog HSP-a za pročelnicu Ureda župana i sada ovog ustupka najavljena HSP-ova politika prema vladajućima očito otupjela. – Obnovljena stranka ulazi pod okrilje vladajuće stranke što mi je žao jer je HSP kao stranka potrebna ovom gradu, zaključio je Delić. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest