Olimpija u finalu Europskog kupa! Mađari svladani s uvjerljivih 13:2

Olimpija u finalu Europskog kupa! Mađari svladani s uvjerljivih
13:2

Bejzbolaši Olimpije bez većih problema su svladali mađarske Szentendre Sleepwalkerse i plasirali se u finale Europskog kupa u baseballu! Pobjednik finalne serije sljedeće godine nastupit će na završnici klupskog Europskog kupa u konkurenciji najbolji europskih momčadi, gdje je Olimpiji svakako mjesto jer u svojim vitrinama već ima i europske trofeje (Kup CEB, Interliga).

Susreta s Mađarima u karlovačkom su se taboru poprilično pribojavali, ne zbog snage suparnika, već zbog velikih problema s umornim bacačima (najvažnijim dijelom postave u baseballu), ali Aleksandar Vučković odlično je odradio svoj posao i u sedam izmjena gostima dozvolio tek pet udaraca. Nakon nešto neizvjesnijeg početka, Olimpija je već u trećoj izmjeni povela sa 7:1 i do kraja bez problema povećavala prednost.

Finalna serija igra se na dvije pobjede, pa će igrom slučaja već sutrašnji susret (petak, 17 sati) protiv austrijskih Superfund Wanderersa ujedno biti i prvi finalni susret. Ove dvije momčadi potom će se sastati i u subotu u 10 sati, a ako omjer bude izjednačen, odlučujući susret igrat će se odmah nakon drugog susreta, sa stankom od pola sata.

Dakle, u petak u 17 sati, na stadionu Četiri rijeke u Grabriku, prvi finalni susret Europskog kupa u baseballu: Olimpija Karlovac – Vienna Superfund Wanderers (Austrija).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest