U 17 sati prva utakmica finala Europskog kupa: Olimpija – Vienna Wanderers!

U 17 sati prva utakmica finala Europskog kupa: Olimpija – Vienna
Wanderers!

Na stadionu Četiri rijeke u Grabriku u 17 sati igra se prva finalna utakmica Europskog kupa u baseballu. Želje domaćina su se ostvarile – u finalu je i karlovačka Olimpija, koja će u kratkoj finalnoj seriji, koja se igra na dvije pobjede, pokušati u duelu s Vienna Superfund Wanderersima iz Austrije doći do još većeg uspjeha i prvog mjesta te nastupa u najjačem društvu europskog baseballa u sljedećoj sezoni.

Karlovčani su dosad igrali sjajno – svladali su finsku momčad Espoo Expos sa 10:4, Lisjake iz Slovenije sa 12:2, bugarske Buffaloes Blagoevgrad sa 8:0 te Szentendre Sleepwalkers iz Mađarske sa 13:2.

No, vrlo uvjerljivi bili su i Austrijanci – Mađare su svladali sa 14:1, Fince sa 16:1, Bugare sa 5:0, a utakmicu protiv Slovenaca dobili su sa 9:0 bez borbe, jer momčad iz Kranja nije došla na susret s dovoljnim brojem igrača.

Dakle, nema sumnje kako su u finalu dvije najbolje momčadi, a tko će biti uspješniji ponajviše će ovisiti o spremnosti bacača, jer i jedni i drugi u protekla su četiri dana poprilično istrošili bacački dio momčadi.

Prvi susret, kao što smo već spomenuli, igra se danas u 17 sati, a drugi je na rasporedu sutra u 10 ujutro. U slučaju da nakon ova dva susreta omjer u pobjedama bude neriješen, treći i odlučujući susret igrat će se odmah po završetku drugog, odnosno nakon polusatne stanke.

U svakom slučaju vrijedi doći do Grabrika i podržati bejzbolaše Olimpije na putu do lijepog uspjeha. Cijena ulaznica je i više nego pristupačna – 10 kuna, no kako se uz ulaznicu dobije i pravo na konzumaciju jednog pića, ulaz je praktično besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest