Karlovačka Olimpija osvojila prvo mjesto na turniru Europskog kupa u baseballu!

Karlovačka Olimpija osvojila prvo mjesto na turniru Europskog kupa
u baseballu!

Nakon poraza u prvom susretu, karlovački bejzbolaši danas su uspjeli u dvije uzastopne utakmice svladati momčad Vienna Superfund Wanderers iz glavnog austrijskog grada Beča i osvojiti prvo mjesto na turniru prvog kruga Europskog kupa u baseballu!

Obje utakmice bile su izuzetno zanimljive, a Olimpija je imala i sjajnu podršku dobro raspoloženih domaćih gledatelja. Sreće je bilo i s vremenskom prognozom, jer prognozirana kiša ipak je zaobišla Karlovac i obje utakmice su dovršene po idealnim uvjetima.

Prvi susret bio je dramatičan do samog kraja. Karlovčani su u posljednje dvije izmjene bili u sjajnoj prigodi da osvoje pobjednički bod, no nisu u tome uspjeli, pa je susret nakon regularnih devet izmjena okončan rezultatom 2:2. Dodatna zamjena bila je specifična i po tome što je Karlovac igrom slučaja tako postao prvi grad u Europi u kojem je igran svojevrsni bejzbolski “tie-break” – dodatna zamjena po novim, nedavno izmijenjenim, pravilima. Obje momčadi u svom su napadu imale pravo postaviti po dva igrača na baze i krenuti s udaračem po vlastitom odabiru – to je očito puno više odgovaralo Karlovčanima koji su taj produžetak dobili s glatkih 5:0 i s ukupnih 7:2 izborili treću utakmicu. Publiku je posebno oduševio home run udarac Marka Matijevića za dva boda. Izvanredan je bio i bacač Carlos Tovar, karlovačko pojačanje iz Venezuele.

Drugi susret također je bio izuzetno neizvjestan do samog kraja, ali s drugačijim raspletom. Karlovčani su u sedmoj izmjeni poveli sa 2:1, a u preostale dvije izmjene uspješno su obranili sve austrijske pokušaje i zasluženo proslavili veliki uspjeh. I u ovoj utakmici sjajni su bili bacači Vučković i Zdelar.

Pobjednici četiri turnira prvog kruga u rujnu će s dvije posljednje ekipe iz prošlog izdanja Europskog kupa igrati za dva mjesta koja vode u društvo najboljih europskih momčadi.

Što se tiče karlovačkih ljubitelja baseballa, njih i u narednom razdoblju očekuje niz zanimljivih utakmica – već u utorak, s početkom u 17 sati, na stadionu Četiri rijeke u Grabriku igra se prijateljski susret reprezentacija Hrvatske i Slovenije. U subotu, 26. lipnja, počinje finalna serija za prvaka države – splitska Nada i Olimpija igraju na četiri pobjede – prve dvije utakmice igraju se u Splitu, a potom dvije u Karlovcu, 29. i 30. lipnja. Nakon toga, ovisno o tome koliko će utakmica biti potrebno do četvrte pobjede jedne od momčadi, igra se po rasporedu Split-Karlovac-Split.

Od 9. do 11. srpnja, pak, Karlovac je domaćin polufinalnog turnira Interlige, natjecanja u kojem nastupaju klubovi iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i Slovenije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest