Za 13. srpnja rođendanski bal i koncert Cubisma na Trgu bana Jelačića

Za 13. srpnja rođendanski bal i koncert Cubisma na Trgu bana
Jelačića

Još jedno ugodno iznenađenje svome gradu priređuje sve aktivniji Promenada klub. Za 431. rođendan grada, 13. srpnja, oživjet će Trg bana Jelačića. Trebao bi to biti i poticaj gradskim vlastima da vide kako se uz malo dobre volje i malo više truda može vratiti život na pomalo zaboravljeni trg. Na rođendan Karlovca zaplesat će 431 plesni par, plesat će se bečki i engleski valcer, a sudjelovat će i poznati Karlovčani – operna primadona Ivanka Boljkovac, glumci Danko Ljuština i Zrinka Cvitešić, rocker Davor Gobac…članovi karlovačkih plesnih klubova, njihovi plesni prijatelji i gosti, ali i sami građani, koji se još uvijek mogu prijaviti za ovaj veliki bal, i to u Promenada klubu (Draškovićeva 15), najbolje u nedjelju kada se tijekom cijelog dana održavaju “Nedjeljne gibanice”, neformalna plesna okupljanja građana, koja su posljednjih tjedana u znaku priprema za Rođendanski bal.

Tom prigodom napravit će se i takozvana milenijska fotografija (iako nije baš posve jasno zašto se takve fotografije i dalje  zovu milenijske i do kada će se tako zvati – do sljedećeg milenija?) 431 plesnog para iz zraka.

Nakon velikog bala, članovi Promenada kluba zaplesat će i salsu, a središnji glazbeni događaj večeri je koncert grupe Cubismo. U svakom slučaju, idejni začetnici i organizatori, kao i Grad Karlovac i Turistička zajednica grada Karlovca koji su dali punu podršku projektu, zaslužuju sve pohvale za osmišljavanje ovog lijepog događaja, kojim je napravljen odmak od tipičnih rođendanskih proslava “podizanje gradske zastave-svečana sjednica-koncert-vatromet”.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest