Zlatko Kuzman: Veći smo pesimisti nego što bi trebali biti

Zlatko Kuzman: Veći smo pesimisti nego što bi trebali biti

Nelikvidnost, rast nezaposlenosti i smanjena ukupna gospodarska aktivnost i dalje su obilježje recesije koja se u svom punom jeku očituje i na gospodarstvu Karlovačke žuapnije, rekao je danas predsjednik Županijske gospodarske komore Zlatko Kuzman.

– Recesijska kretanja se nastavljaju, ali nešto sporijim rastom. Nadam se će podaci koje ćemo obraditi za prvih pola godine biti bolji i optimističniji, kaže Kuzman. Po financijskim rezultatima poduzetnika Karlovačke županije u odnosu na 2008. godinu u prošloj je godini prihod pao za 6,5 posto, tri posto je manje zaposlenih u gospodarstvu, dok se u dugotrajnu imovinu manje investira za čak 12,7 posto. Konsolidirana financijska dobit daje ipak nešto optimističniji podatak jer je veća za 7,7 posto.

– Pesimizam izlazi iz realnih teškoća ali veći smo pesimisti nego što bi trebali biti. Ljudi ne kupuju, pa onda niti ne prodaju, rekao je Kuzman.

Oni rijetki koji još imaju nešto novca imat će, doduše tek simbolično, priliku da povećaju potrošnju i pomognu hrvatsko gospodarstvo. Radi se, naime, o novoj akciji “Kupujmo hrvatsko” koja će biti održana u Karlovcu 9. srpnja na početku Radićeve ulice.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest