ArtiKA – festival dobre zabave od 1. do 4. srpnja u Karlovcu

ArtiKA – festival dobre zabave od 1. do 4. srpnja u Karlovcu

U organizaciji udruge za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih Carpe Diem, uz partnerstvo Grada Karlovca i Udruženja likovnih stvaralaca Zaprešića, u Karlovcu će se (uglavnom na obali Korane i u Vrbanićevom perivoju) od 1. do 4. srpnja održati još jedna ArtiKA – festival dobre zabave.  Glavna misao i vodilja ovogodišnje ArtiKe je – voda.

Festival se otvara u četvrtak u 20 sati u Centru za mlade u Grabriku, svečanim otvaranjem izložbe fotografija “Noćni portreti”, autora Maria Gazića.

Nakon toga, većina događaja odvijat će se uz Koranu i u perivoju. Tako će od 2. do 4. 7. gosti iz Zaprešića imati zanimljive intervencije u prostoru – reinterpretirajući teme iz značajnih djela moderne umjetnosti. Tako će Karlovčanima 2. srpnja predstaviti Matisseovo djelo “Ples života”, dan kasnije Picassove “Kupačice”, a 4. srpnja Monetov “Doručak na travi”. Riječ je o vrlo zanimljivom umjetničkom izričaju kojeg nemojte propustiti pogledati.

Od 2. do 4. 7. izrađivat će se i “labirint ljubavi i stvaralaštva”. Kako će on izgledati najbolje ćete vidjeti na licu mjesta, a više ste nego dobrodošli da se njegovom stvaranju i pridružite.

Bit će i radionica – 2. i 3. srpnja tijekom cijelog dana u Vrbanićevom perivoju moći ćete sudjelovati u radionici Raku keramike, a tijekom 3. i 4. srpnja u silkarsko-oblikovnoj radionici “Leptiri”. Osim ove dvije središnje radionice bit će još i kraćih radionica origamija, socijalnih vještina…pa čak i kratki tečaj japanskog jezika.

U subotu 3. srpnja bit će zanimljivo pogledati i ambijentalni foto session “Vile i vilenjaci” Ive Lulić, a navečer je najavljeno puno glazbe, plesa i dobre zabave uz “Večer mladih”, tijekom koje će nastupiti i breakeri iz Doma za djecu Vladimir Nazor.

U nedjelju, 4. srpnja, festival će završiti uz ugodnu glazbenu večer uz Li-Va-Da trio, koji čine Valerija Nikolovska, Viktor Lipić i Damir Šomen. Njihov koncert na terasi hotela Korana Srakovčić počinje u 21 sat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest