Korana na Foginovom izvrsne kakvoće, nema straha za kupače

Korana na Foginovom izvrsne kakvoće, nema straha za kupače

Kao što je bilo i za očekivati nakon smanjenja kriterija kakvoće vode za rekreaciju i kupanje, analitičko izvješće rijeke Korane Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije ocijenilo je najpopularniju karlovačku rijeku kao izvrsne kakvoće i sukladnu vrijednostima mikrobioloških pokazatelja navedenih u Tablici Uredbe o kakvoći voda za kupanje. Kako je izvijestio Zavod, a medijima prenijela glasnogovornica Grada Karlovca Andreja Barberić, uzorak površinske vode uzet je na Foginovom kupalištu rijeke Korane u Karlovcu. Prema Analitičkom izvješću mikrobiološka analiza izgleda kako je niže prikazano.

Rezultati mikrobiološke analize:

Mikrobiološki pokazatelji Mjerna jedinica Metoda ispitivanja

Ocjena kakvoće

Izvrsna / Dobra

Rezultat
1.Crijevni enterokoki Broj/100ml HRN EN ISO 7899-2:2000 ≤200        ≤400 74
2. Escherichia coli Broj/100ml HRN EN ISO 9308-2:1999 ≤500        ≤1000 350

Izvor: Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije, Odsjek za pitke vode i vodoopskrbu

–  Prema nalazu mikrobiološke analize dostavljeno je i opisno mišljenje:” Uzorak rijeke Korane na Foginovom kupalištu u Karlovcu prema rezultatima ispitanih pokazatelja je IZVRSNE KAKVOĆE I SUKLADAN je graničnim vrijednostima mikrobioloških pokazatelja navedenih u Tablici, Uredbe o kakvoći voda za kupanje NN 51/2010, stoji u priopćenju.

Jedino što kupače može omesti da pohrle na Koranu je još uvijek nešto povišen vodostaj rijeke i voda od oko 20 – 21 stupanj Celzijusevih koja još ne zadovoljava “kriterije” onih najzimogroznijih. Što se tiče ekipe KAportala koja je danas poslijepodne “testirala” vodu na koranskom slapu – osvježenje je zagarantirano.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest