Turistički info pultovi odlično posjećeni, danas se otvara TIC kod naplatnih

Turistički info pultovi odlično posjećeni, danas se otvara TIC kod
naplatnih

Turistički informativni centri ponovno su se pokazali dobrim potezom TZ što pokazuje i statistika posjeta u mjesecu lipnju. Informacije je u dva TIC-a na Turnju i Korzu ukupno zatražilo 3.071 turista, uglavnom domaćih ali i velik broj stranaca, ponajviše Talijana, Nijemaca, Francuza i Japanaca.

Zbog ulaska u špicu turističke sezone, danas se otvara još jedan info pult koji će se kao i prije nekoliko godina nalaziti kod naplatnih kućica na izlazu s autoceste Zagreb – Rijeka. – S obzirom na skromna financijska sredstva koja ove godine možemo uložiti za rad još jednog info centra zaposlit ćemo studenticu preko studentskog servisa. Trenutno imamo raspoloživih sredstava samo za rad vikendima u srpnju. Ukoliko se iznađu potrebita sredstva planirat će se i rad tijekom kolovoza, izvijestila je voditeljica TIC-eva Anđelka Mađar. Tako će radno vrijeme TIC-a na naplatnim biti tek petkom, subotom i nedjeljom s radnim vrmenom od 8 do 12, te od 17 do 21 sat.

Vrlo posjećenim pokazao se TIC na Turnju kod Muzeja Domovinskog rata kojeg je posjetilo čak 2.811 posjetitelja. Oni su informacije zatražili te usput pogledali zbirku naoružanja koja je postala najveća karlovačka muzejska atrakcija. Kako kažu u gradskoj TZ, prilagođavajući se potrebama turista mijenja se i dosadašnje radno vrijeme tog TIC-a. Tijekom srpnja i kolovoza TIC neće raditi ponedjeljkom dok će od utorka do petka raditi dvokratno od 9 – 14 i od 17 – 19,30, subotom od 9 – 14, a nedjeljom od 16 – 21.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest