Bejzbolaši karlovačke Olimpije ipak viceprvaci Hrvatske

Bejzbolaši karlovačke Olimpije ipak viceprvaci Hrvatske

Karlovački bejzbolaši nažalost nisu uspjeli obraniti naslov prvaka Hrvatske, no s jedanaest osvojenih naslova i dalje ostaju uvjerljivo prvi na ukupnoj listi svih vremena.

U finalnoj seriji na četiri pobjede splitska Nada danas je došla do četvrte pobjede i ukupnim omjerom 4-1 zasluženo osvojila naslov. Ove godine Splićani su najčešće bili nesavladivi za Karlovčane i mora se priznati da su u ovoj sezoni bili spremniji, a i koncentriraniji i sretniji jer u finalnoj seriji čak su tri utakmice završile sa samo jednim bodom razlike – svaki put u korist Splićana. U drugom susretu slavili su sa 17:16, u četvrtom sa 3:2 i, napokon, danas u susretu koji im je i donio titulu prvaka Hrvatske – sa 10:9. I prva pobjeda Splićana bila je prilično tijesna (3:0), a Karlovčani su u jedinom susretu u kojem su pronašli odgovor na odlične splitske bacače slavili sa 12:2.

Nakon velikog uspjeha u Europskom kupu i poraza u finalu prvenstva Hrvatske, Karlovčane narednog vikenda, i to u gradu na četiri rijeke, očekuje još jedan međunarodni ispit. Igraju se polufinalni turniri Interlige, a u Karlovcu će uz domaću Olimpiju i splitsku Nadu igrati i dvije slovačke momčadi – dvije najbolje ekipe izborit će nastup na finalnom turniru. Karlovački polufinalni turnir igrat će se od 9. do 11. srpnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest