HDZ-ova vijećnica Ivanka Grčić oporbu i novinare nazvala rušiteljima Hrvatske

HDZ-ova vijećnica Ivanka Grčić oporbu i novinare nazvala
rušiteljima Hrvatske

Današnju sjednicu Gradskog vijeća Karlovca obilježio je neviđeni skandal u režiji HDZ-ove gradske vijećnice i bivše predsjednice Mladeži HDZ-a Karlovca Ivanke Grčić koja je oporbu i novinare optužila da su “na tragu onih što su 1991. godine rušili Hrvatsku”.

Povod za teške optužbe i uvrede je kritiziranje ilegalne gradnje Društvenog Doma u Turanjskim Goljakima koju je inicirao državni tajnik u Ministarstvu obrane Željko Goršić. Nakon inspekcijskog nalaza i nalaza ostalih službi koje su utvrdile da je Dom ilegalno sagrađen, te ilegalno priključen na vodu i struju ovaj je objekt, očekivano, svesrdnim angažmanom gradskih službi prošlog tjedna uspješno legaliziran, odnosno, s obzirom da još uvijek teku žalbeni rokovi, formalno doveden pred čin legalizacije. Grčić, međutim, novinarima i oporbi koji su na zakonski zaobilazni put gradnje ovog gradskog objekta ukazali javnosti i tako konačno potakli njegovu legalizaciju, očito kritiku ne može oprostiti, pa ih je zasipala uvredama.

– U ime svih građana gradske četvrti Turanj, posebno onih mlađih, zahvaljujem našem gradonačelniku i svim gradskim službama koje su radile na ishođenju dokumentacije koja je omogućila  opstanak Doma u Turanjskim Goljakima onakvim kakav je zamišljen. Drago mi je što je ponašanje ove gradske uprave bilo na tragu one Hrvatske kojoj su se građani Turnja nadali 1991. kad su napuštali svoje domove. Ponašanje, nažalost, dijela oporbe i dijela javnosti bilo je na tragu onih što su 1991. rušili na Turnju, izrekla je Grčić na govornici gradske vijećnice. Grčić je svoju skandalaznu izjavu još prisnažila izravnom prijetnjom rekavši kako se “nada da su nešto naučili”. Poslušajte tonski zapis…

Osim novinara koji su pisali o nezakonitostima kod gradnje Društvenog doma, prozvani su i čelnici karlovačke oporbe. Šef SDP-a Josip Benčić rekao nam je da je duboko uvrijeđen izjavama mlade HDZ-ovke. Kako je dodao, osobno je u ratu branio Turanj i kako bi svima poželio da požive toliko dana više koliko je on bio na položaju. SDP-ovac Mladen Rakočević uputio je kritiku i novoizabranoj predsjednici Vijeća Nadi Murganić kako nije prepoznala teške uvrede i prekinula vijećnicu Grčić. HDZ-ova vijećnica iskoristila je priliku još jednim izlaskom na govornicu i pritom još cinično zaključila kako se očito radi o paranoji onih koji su se prepoznali u njezinom istupu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest