Jelićeva poruka za Dan grada – treba nam više optimizma u svemu što radimo

Jelićeva poruka za Dan grada – treba nam više optimizma u svemu što
radimo

Manje pesimizma a više optimizma u svemu što se radi u našem najdražem gradu, današnja je poruka gradonačelnika Damira Jelića koji je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u prepunom Zorin domu svim Karlovčanima čestitao 431. rođendan Grada Karlovca. Kako je rekao Jelić, često ima osjećaj da među građanima postoji određena doza pesimizma, no po njemu, činjenice govore da tako ne bi trebalo biti.

Jelić nije propustio priliku nabrojati krupne infrastrukturne projekte, od gradnje mosta Banska Selnica – Pokupska Blatnica, ISPA projekt, gradnju školske dvorane na Dubovcu i vrtića na Turnju te je spomenuo kao i trgovački centri koji su stigli u Karlovac otvaraju radna mjesta. Nadahnutim govorom predsjednica Gradskog vijeća Nada Murganić kazala je kako Karlovčani imaju privilegiju živjeti u tako lijepom gradu. Kako je rekla, Karlovčani su znali dar prirode svojim vrijednim rukama pretvoriti u grad ugodan za život.

– No ovdje još ima prostora za poboljšanja. Moramo postići da svaki naš radno sposobni stanovnik ima posao, napraviti nove  sadržaje za mlade, obojiti fasade i umiti lice grada, dodala je Murganić. Svečana sjednica bila je prilika i za zahvalu zaslužnim građanima. Godišnje nagrade ove godine zaslužili su profesori Mirjana Došen i Aleksandar Radivojević dok su plakete pripale Vladimiru Bojkiću, Franjevačkom redu u Karlovcu, hrnetićkom župniku Marku Dujmu, Veslačkom klubu “Korana”, tvrtki Benefit promet i obrtniku Davorinu Belaviću. Medalje gradonačelnika dobili su Branko Đurđević, dr. Damir Tuškan, Obrt Šporčić, Igor Pamić, Tihomir Vojnić i Josipa Kassa Vuković.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest