Ivanka Grčić dala si oduška ali – nepromišljeno

Ivanka Grčić dala si oduška ali – nepromišljeno

Talasalo se na sjednici Gradskog vijeća Karlovca prošlog petka, zadnjoj uoči one svečane. Aktualni sat, kojeg je prvi puta vodila novoizabrana predsjednica Nada Murganić umalo da se nije pretvorio u pravu političku borbu vladajućih i oporbe. Odnose je “zatalasala” nekadašnja predsjednica mladeži HDZ-a, višegodišnja tajnica Gradskog odbora HDZ-a, a danas vijećnica u Gradskom vijeću Ivanaka Grčić. Tridesetogodišnja “curica”, inače stanovnica Turanjskih Goljaka u Gradskoj četvrti Turanj dala si je srcu zadovoljštinu. Zahvalila je Gradskoj upravi što je po hitnom postupku izdala građevinsku dozvolu za sporni društveni dom mladeži u Goljakima i tako od rušenja spasila građevinu koju su Turanj  i njegovi mladi itekako zaslužili. U nastupu za govornicom, očito uzbuđena zbog rijetkih javnih istupa izrekla je, međutim, nekoliko neukusnih i nepotrebnih kvalifikacija vezanih za događaje na Turnju prije 19 godina. Tada su mještani morali napustiti svoje domove pred najezdom srpskih osvajača, spašavajući vlastitu glavu, ali ostavivši svu svoju, godinama teškom mukom sticanu imovinu.

Zbog brzopletosti, političkog neiskustva i vjerovatno treme ona je direktno diskreditirala neke od branitelja Turnja koji zajedno s njom kao predstavnici građana sjede u Gradskom vijeću, ali u oporbenim redovima. Neokrznuti nisu ostali niti novinari koji su, prema Grčićkinom mišljenju “uživali” u rušilačkom napadu na napušteni Turanj. Nepromišljeni istup mlade političarke dočekan je opravdano “na nož” od ljudi koji su poput mnogih svoj život stavili na pladanj slobode tog dijela Karlovca i pravo je čudo da vijećnici oporbenjaci i brojni izvjestitelji nakon tog političkog gafa Ivanke Grčić nisu napustili sjednicu.

Možda je nakon svega trebalo reagirati HDZ-ovo vodstvo grada, ali oni su šutjeli što je imalo refleksa na tijek sjednice jer se i dalje, bez obzira na pojedine točke dnevnog reda, u vijećničkim klupama vodila tiha polemika o neprimjerenim kvalifikacijama Ivanke Grčić. Čudi me da na sjednici Kluba vijećnika HDZ koja se redovno održava uoči Gradskog vijeća i na kojoj se dobiva “zeleno svjetlo” za pitanja koja se upućuju raspravu Grčićka nije iznijela bar dio svojih teza i ocjena. Vjerojatno od starijih i politički iskusnijih kolega ne bi dobila odobrenje za dio kvalifikacija izrečenih na aktualnom satu Gradskog vijeća Karlovca. Za reagiranje “post festum” valjda su smatrali da nema više smisla, iako bi obrazloženje zvaničnika na samoj sjednici i djelomična kritika nastupa Ivanke Grčić zasigurno bila politički mudar potez i analgetski učinak za oporbu i novinare koji su Grčićki ovaj napad znali uzvratiti svojim oružjem.

Što o ovoj temi piše naš drugi Press(R)ing kolumnist Tihomir Ivka pročitajte ovdje…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest