Gradnja mosta u Belavićima na kraju duplo jeftinija od plana?

Gradnja mosta u Belavićima na kraju duplo jeftinija od plana?

Gradnja mosta u Belavićima na kraju bi, prema neslužbenim informacijama, mogla biti skoro dvostruko jeftinija od prvotno planiranih 20 milijuna kuna. Najpovoljnija od ponuda za novi 200 metara dugi betonski most preko Mrežnice, koji će izvana biti obložen drvom, navodno iznosi svega – 12 milijuna kuna.

Ovo je pitanje na Županijskoj skupštini javno iznio SDP-ov zastupnik Bruno Kurelić, pitajući ravnatelja Županijske uprave za ceste Borisa Kozjana tko je odgovoran za takvu “šupljinu” i nerealno planiranje troškova.

– Cijenu ne mogu komentirati, jer natječaj za izvođača je još uvijek otvoren. Odluka još komisijski nije obrađena, a kad bude ćemo o tome izvijestiti javnost – odvratio je Kozjan, koji je nekoliko tjedana ranije i sam medijima već priznao kako bi ovaj projekt na kraju mogao biti jeftiniji nego se prvotno očekivalo.

Polovicu od dvadeset milijuna kuna koliko je po planu trebala stajati gradnja osigurala je Županijska uprava za ceste preko kredita HBOR-a, dok po 25 posto trebaju dati Karlovačka županija i Grad Duga Resa.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest