Rakočević o izvješću pročelnika Uđbinca: Netransparentno, bahato i podcjenjivajuće

Rakočević o izvješću pročelnika Uđbinca: Netransparentno, bahato i
podcjenjivajuće

SDP-ov karlovački vijećnik Mladen Rakočević još je prije pola godine od gradskih službi zatražio izvješće o radu gradskih četvrti i mjesnih odbora na području Karlovca. S materijalima za prošlotjednu sjednicu Gradskog vijeća konačno ga je dočekao, no nakon svega je još više ogorčen.

– Za mjesnu samoupravu se izdvaja jedan posto ukupnog gradskog proračuna i porezni obveznici imaju pravo znati gdje se ti novci troše i kako Vijeća rade. Pola godine sam postavljao pitanje koliko se puta Vijeće u pojedinom MO-u ili GČ-u sastalo od formiranja i gdje su utrošili novac. Podsjetio sam da svaki predsjednik mora na kraju godine dati izvještaj o radu i financijski izvještaj Odjelu za financije. A sada nakon šest mjeseci dobijemo ovaj izvještaj u kojem piše da su se “sastajali prema potrebi”. To je krajnje podcjenjivanje zdrave pameti vijećnika i građana, te ponižavajući odnos gradske službe prema vijećniku – navodi Rakočević, dodajući da za GČ Luščić u kojem živi pouzdano zna da se uopće ne sastaje.

– Pored ocjena da je ovo ponižavajuće iz svega se može iščitati i netransparentnost, ignoriranje, bahatost i podcjenjivanje od strane HDZ-ove vlasti. Zaključak je da ili mjesni odbori i gradske četvrti ne rade dobro ili svoj posao ne radi dobro HDZ-ov pročelnik Ivan Uđbinac koji je izvješće pripremio. Uostalom, poznato je da on u gradskoj upravi obavlja samo stranačke obveze, pa ga možemo zvati svojevrsnim karlovačkim Radom Buljubašićem – naveo je Rakočević.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest