Kod pontonskog mosta stare gume i hrpa drugog smeća

Kod pontonskog mosta stare gume i hrpa drugog smeća

Karlovac se nikako rješiti ružne slike koja se ponavlja iz vikenda u vikend: gomile smeća po parkovima, ali ovaj put i uz obale Korane. Iako je jučerašnji dan osvanuo malo hladniji brojni su Karlovčani osvježenje opet potražili u rijeci. Od Foginovog pa sve do pontonskog mosta nažalost, mjesta za sjedenje i ručnike morali su tražiti između pozamašnih količina otpadaka s lijeve i desne strane obale.  Tako su se  na desnoj obali Korane, uz sami pontonac, ispod table s pričom o “dva mosta” , uz kupače, pojavile čak i dvije velike traktorske gume, te jedna korodirala bačva prepuna smeća.  Niče li to divlje odlagalište uz obalu Korane? – pitali smo gradskog pročelnika Gorana Jakšića.

– Članovi GSS-a čistili su na tom dijelu Korane, mislim da se ipak radi o gumama izvučenima iz vode. Nadam se da nitko nije toliko neodgovoran da ide tu bacati smeće. Odmah ću pozvati djelatnike Čistoće da odvezu svo smeće. Mladost će postaviti veće kante za otpatke kako bi doskočili tome da se smeće ne rasipava – kazao nam je pročelnik. G. Jakšić.

Par stotina metara dalje, uzvodno, na Foginovom kupalištu slična slika. Kante iz kojih se na sve strane rasipavaju otpaci. Sliku opće prljavštine na novouređenom kupalištu malo su popravili savjesni pivopije. Pozamašna količina praznih pivskih boca bila je uredno posložena ispod jedne od pretrpanih kanti za smeće. Uz sve sadržaje koji su ovog ljeta startali na Korani i uloženi trud da se vrate kupači na gradsko kupalište odgovorni bi ipak trebali razmisliti na koji će se način održavati čistoća vikendom.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest