Živo ljeto za mlade iz Žakanja, Kamanja i Ozlja

Živo ljeto za mlade iz Žakanja, Kamanja i Ozlja

Udruge mladih iz Žakanja, Kamanja i Ozlja ovog ljeta neće odmarati. Jučer su u prostorijama Centra za mlade u Grabriku najavili brojne aktivnosti i projekte, koji će prilično obogatiti život mladih na tom području.

Udruga mladih iz Žakanja osmislila je dva projekta. Prvi je vezan na uređenje prostorija za okupljanje mlađe populacije u Vatrogasnom domu u Pravutini. Drugi, naziva “Proširimo horizont mladih na ruralnim područjima” donijet će niz radionica i okruglih stolova, a predviđena je i likovna kolonija čiji će prihod ići za nabavku računala tamošnjoj osnovnoj školi.

Kamanjska udruga “Devedesete” nakon “Colapis Rock Festa” nastavlja s organizacijom koncerata, aza ovaj vikend najavljuje malonogometni turnir. Planinarsko društvo Vrlovka pak,i preko ljeta kani nastaviti akciju čišćenja divljih deponija, te pokrenuti projekt zamjene javne rasvjete na tom području.

Aktivna će biti i Udruga “Kulturna epidemija” iz Ozlja, koja organizira tehničke, likovne i geografske radionice u četiri ozaljska sela.

– Odlučili smo mladima preko ljeta dati domaće zadaće i omogućiti im da steknu nova znanja i vještine –  kaže Stjepan Peretin iz “Kulturne epidemije”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest