Otvaranje sezone – vremenska i rezultatska tradicija s Interom?

Otvaranje sezone – vremenska i rezultatska tradicija s Interom?

Nogometaši Karlovca večeras u 20 sati otvaraju novu prvoligašku sezonu domaćim susretom protiv zaprešićkog Intera. I njima i ljubiteljima nogometa u gradu na četiri rijeke prijeti “replika” prošlogodišnjeg susreta kada je u pitanju vrijeme, a svi se nadaju kako će identičan biti i rezultat.

Prošle godine, naime, Karlovčani su svladali Inter sa 1:0 u utakmici odigranoj po jakom pljusku.

– Prognoza je loša i to nas ne veseli. Hladnoća, grmljavina, pljuskovi, svakako da bismo više voljeli da igramo po lijepom vremenu, pred dobro popunjenim tribinama. No, alibija nema i ne može ih biti, sezona će biti duga, teška i naporna i protiv momčadi kao što je Inter na svom terenu moramo tražiti samo pobjedu – jasan je trener Igor Pamić.

Karlovački strateg dodaje kako će se bodovi ipak zbrajati na kraju, a ove sezone Karlovcu je kao i većini prvoligaških klubova jedini cilj – ne ispasti iz lige. Čak će pet klubova napustiti prvoligaško društvo, a gdje Pamić vidi Karlovac?

– Dinamo i Hajduk su ispred svih. Kako sada stvari stoje, što se tiče toga s kojim igračkim kadrom momčadi ulaze u sezonu, ovako “na papiru” bih rekao da bi nešto mirniji trebali biti i Rijeka, Osijek i Slaven Belupo. Sve ostale momčadi su tu, a ja sam uvjeren kako smo mi bolji i kvalitetniji od dovoljnog broja suparnika da sačuvamo prvoligaški status – kaže Pamić.

U večerašnji ogled Karlovčani neće ući u idealnoj postavi, jer Pilipović mora odraditi treći žuti karton, zarađen u posljednjem prošlosezonskom kolu protiv Dinama u Maksimiru. Najvjerojatnije će Karlovac istrčati u ovom sastavu: Sunara – Barić, Karabatić, Golem, Jerneić – Batarelo, Paracki – Kovačević, Husić, Štefančić – Novinić. Rezervni vratar je Parazajder, a s klupe će prigodu čekati i Špišić, Špelić, Tokić, Ottochian, Sopčić i Musulin.

– Vrlo ozbiljno sam razmišljao da čak i u prvih 11 uvrstim Špelića koji me oduševio tijekom priprema, no mislim da bi to za prvi susret ipak bio prevelik rizik, jer dečko je do jučer igrao u županijskoj ligi – hvali Pamić pridošlicu iz Slunja.

Za kraj, neizbježno je bilo i pitanje o vuvuzelama. Pamić je imao zanimljiv odgovor:

– Da, samo mi još to treba…zapravo, kad bolje razmislim, možda bi bilo bolje da iza mene sjedi 50 ljudi s vuvuzelama nego da moram slušati “pametne” savjete s tribina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest