Karlovac preplavljen lecima s oštrom kritikom HDZ-ove gradske vlasti

Karlovac preplavljen lecima s oštrom kritikom HDZ-ove gradske
vlasti

Karlovac je danas, na dan kada u grad dolazi premijerka Jadranka Kosor, osvanuo preplavljen lecima potpisanima sa “Zna se” kojima se žestoko kritiziraju brojni potezi vladajuće koalicije. Potpis i plava boja letka sasvim sigurno ne otkrivaju autora, već uz pozamašnu dozu ironije ukazuju na to o kome govore. S jedne strane letka nalazi se simbolična ilustracija pješčanog sata u kojem osim pijeska uz tekst –  “prošlo je godinu dana, ne brinite, nastavit ćemo tako!”, lagano “curi” i karlovačka Zvijezda. S druge pak strane nabrojano je 15 grijeha aktualne gradske vlasti, od okršaja s medijima, do namještanja natječaja, ilegalne gradnje Društvenog doma u Turnjskim Goljakima i propasti nekih gradskih projekata.

-Mediji ih ne vole, gradske tvrtke su u minusu, Stipendika je propala, komunalni redari brišu grafite samo prema naredbi vladajućih, Grad prodaje tuđu imovinu, u teškoj ekonomskoj krizi pročelnik dobio nagradu od 29.000 kuna, što je godišnja radnička plaća, oporbu i medije nazivaju rušiteljima Hrvatske, ilegalno izgrade društveni dom, pa ga pod političkim pritiskom legaliziraju – samo su neki od poteza vladajuće garniture u Magistratu koji su se našli na udaru letka čiji je autor još uvijek nepoznat.

Automobili na parkiralištima u centru Karlovca, pa čak i vozni park gradske uprave, jutros su se plavili od letaka koji još upozoravaju i na to kako Inkasator suvlasnicima zgrada nameće izvođače, kako se namještaju natječaji za ravnatelje gradskih institucija, dok sve neučinkovitija administracija u Gradu stalno raste. Autor spominje i kako gradska vlast luta – s 11 na 12 odjela, pa se uvede fukcija direktora Grada koja se ubrzo zatim ukine, kao i to da se na odlagalište Ilovac dovozi smeće i opasni otpad iz cijele Hrvatske. – Ne znamo tko je to raspačao po gradu niti nas zanima. Skinuli smo ih s naših službenih vozila i to je to. Ne namjeravamo se baviti istragom tko im je autor. To je provokacija koja nije vrijedna reakcije, rekla nam je Andreja Barberić, glasnogovornica Grada.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest