Predsjednik Mladeži HDZ-a Matija Perković postao blagajnik u “Inkasatoru”

Predsjednik Mladeži HDZ-a Matija Perković postao blagajnik u
“Inkasatoru”

Matija Perković, predsjednik Mladeži HDZ-a Karlovac, prije destak dana počeo je raditi u gradskom poduzeću Inkasator, i to na šalteru na naplati računa za komunalije – objavio je internetski portal Slobodna Dalmacija.

Portal doznaje da mu je ponuđen ugovor na šest tjedana, koliko bi trebao raditi kao zamjena blagajnicama koje su na godišnjem odmoru. Otkrivaju da je to samo njegov ulaz na stalno radno mjesto koje mu je u poduzeće “trasirala” lokalna politika.

– Istina je da sam na određeno zaposlen u Inkasatoru i ne smatram da je to nemoralno. Zar kao član HDZ-a nemam pravo na rad i egzistenciju – izjavio je za portal Slobodne Perković.

Na pitanje hoće li otići iz Inkasatora kada mu istekne ugovor, Perković je rekao da ne može komentirati nešto “što bi bilo kad bi bilo”.

U drugom gradskom poduzeću, Vodovodu i kanalizaciji, on je član Nadzornog odbora. Da članovi Mladeži HDZ-a imaju kud i kamo bolju perspektivu od svojih vršnjaka koji nemaju člansku iskaznicu vladajuće stranke u Karlovcu, možda najbolje potvrđuje status njegove stranačke kolegice Ivanke Grčić.

Ona je zaposlenica Vodovoda, a članica je Nadzornog odbora Inkasatora. Oboje su gradski vijećnici. Ona je na posljednjoj sjednici novinare koji su kritički pisali o nelegalnoj gradnji Doma u Turanjskim Goljakima, usporedila s rušiteljima Hrvatske.

Podsjećamo da je upravo u vrijeme kada je odrađivao svoje prve radne dane Matija Perković dao intervju za KAportal.hr. Pročitajte što je odgovorio na pitanje: “Je li učlanjivanje u HDZ najbrže rješavanje egzistencije?”

– To je klasična priča, kao, učlani se u HDZ, pa ćeš odmah dobiti posao. Mi to nikada nismo poticali. Ne mogu komentirati u ime nekog drugog zašto je izabrao baš našu stranku i zbog čega se uopće uključio u politiku. No, ja sa svojih 18 godina nisam u HDZ ušao zbog takvih stvari . Sad imam 25 godina i još sam uvijek bez stalnog zaposlenja.  Sve sam postigao sa svojih deset prstiju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest