Biramo NAJkupalište (13): Mrežnički Brig najpopularniji i najnapučeniji

Biramo NAJkupalište (13): Mrežnički Brig najpopularniji i
najnapučeniji

Kupalište na rijeci Mrežnici u Brigu odavno je zaslužilo status najpopularnijeg kupališta u Karlovačkoj županiji. Odlična lokacija, prirodne ljepote, kao i stari drveni most i izvrsna ugostiteljska ponuda dobitna su kombinacija tako da je Brig postao omiljen među Dugorešanima, Karlovčanima i posebno Zagrepčanima koji su kupujući vikendice uz obale Mrežnice odavno spoznali sve čari ove rijeke. Zbog svoje popularnosti mrežnička je “Copacabana” previše komercijalizirana, vikendom je teško pronaći mjesto da bi se postavio ručnik a ponekad je i parkiranje “misija nemoguće”. Gužve su najveći minus ovom kupalištu a sve ostalo je – za pet. Ugostiteljska ponuda je više nego dobra. U restoranu se po narudžbi može pojesti bilo što dok su, zbog izrazitih gužvi, otvoreni i vanjski šankovi kako bi kupači lakše došli do osvježenja.

Brig nije samo kupalište već i najposjećenija turistička destinacija na području Grada Duge Rese. Auto kamp “Slapić” koji je smješten odmah uz kupalište u ljetne mjesece uvijek je pun, uglavnom stranim gostima. Belgijanci, Nizozemci, Francuzi rado posjećuju “Slapić” i dok je ovaj kamp isprva bio samo usputno mjesto za noćni odmor na putu prema moru, “Slapić” je postao mjesto u kojem se – ljetuje. Kako nam je ispričala turistkinja iz Belgije, s obitelji je došla u Brig na dva tjedna. Tijekom cijelog odmora Brig će im biti baza, dok će iz njega na dnevnim izletima obilaziti nacionalne parkove i otići na kupanje do jadranske obale. Mislimo da bolja reklama Brigu i Mrežnici nije potrebna.

KAportal.hr

OCJENE KAportala:

– Čistoća vode 11                                     

– Uređenost kupališta 13 – Prirodne ljepote 12 – Ugostiteljska ponuda 14 – Popratni sadržaji 12

UKUPNO: 62

KONAČNI POREDAK:

01. Mrežnica “Otok ljubavi” (66), 02. Mrežnica Zvečaj (65), 03. Foginovo Korana Karlovac (64), 04. Mrežnica Galovići (63),  05. Mrežnica Brig (62), 06. Mrežnica “kod Bosiljevca” (61), 07. Dobra Grdun (60), 08.  Mrežnica Mala Švarča (58),  09. Dobra “Krvavi Mlin” (57), 10. Korana Malići (56), 11. Kupa Jurovo (56), 12. Kupa Kamanje (51), 13. Kupa Bubnjarci (50).

U akciji izbora NAJkupališta 2010. na karlovačkim rijekama, koju uz pokroviteljstvo Karlovačke pivovare provodi KAportal.hr, možete sudjelovati i vi čitatelji glasovanjem u anketi na dnu stranice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest