Karlovac nakon pobjede nad Splitom na petom mjestu prvoligaške ljestvice

Karlovac nakon pobjede nad Splitom na petom mjestu prvoligaške
ljestvice

Ove sezone nogometaši Karlovca djeluju kao neka nova momčad. Iako su prošle godine zabilježili rezultat iznad svih očekivanja i do posljednjeg kola bili u igri za plasman u europsko natjecanje, nije tajna da se mnogima nije sviđala njihova zatvorena igra i orijentacija na čvrstu obranu. Naravno, bilo je to posve legitimno, a i rezultati su pokazali opravdanost takvog odabira trenera Igora Pamića. Ipak, ove godine Karlovac igra sasvim drugačije – vidjelo se to već u prvom kolu protiv zaprešićkog Intera, a potvrdilo u sinoćnjem susretu protiv nogometaša Radničkog nogometnog kluba Split.

Splićani su jedna od momčadi s kojima se Karlovac najduže nije sastajao, a da su ipak u prošlosti bili rivali – ove dvije momčadi utakmicu nisu odigrale još od 1973. godine, kada su se i Karlovčani i Splićani natjecali u Drugoj ligi ondašnje Jugoslavije.

Po ugodnom vremenu, pred oko 2000 navijača, Karlovac je od prve sekunde krenuo s pritiskom i isplatilo im se to već u 7. minuti. Loptu je povukao Barić i ubrzo prekinuo još jednu dugovječnu statističku crticu – pouzdani obrambeni igrač nije sklon napadu i posljednji puta mrežu je zatresao još u trećeligaškom društvu prije tri sezone. No, ovog puta silovito je opalio i gostujući vratar Vuković bio je nemoćan.

Karlovac je nastavio napadački i to im se isplatilo kada je u pitanju atmosfera na stadionu. Kao rijetko kad publika je, ne samo Gademzi, sudjelovala u građenju ove pobjede – u više navrata posjetitelji su se dizali na noge i gromoglasnim skandiranjem podržavali “plavo-bijele” na putu do nove pobjede. Prilika je bilo napretek – Jerneiću je poništen gol zbog sumnjivog zaleđa, Husić i Jerneić pogađali su stative, Špišić jednom i Jerneić dva puta promašivali iz neposredne blizine, a još je nekoliko udaraca Juroša, Tokića i Jerneića sjajno obranio gostujući vratar Vuković.

Uobičajena sportska fraza kaže: “kako to obično biva, kada ne iskoristiš svoje prigode dolazi kazna”. Srećom, sinoć se to nije dogodilo, no bilo je blizu. Prvo je povratnik na teren Zvonimir Deranja odlično pucao, no Sunara još bolje obranio, a potom je u posljednjoj minuti inače uvijek sigurni karlovački vratar napravio početničku pogrešku i nakon lošeg ubacivanja Bučana ispustio loptu ravno na noge Goluboviću. Splitski napadač s jedva dva do tri metra uspio je promašiti cijeli gol, a nakon toga, i sam šokiran time što je uspio promašiti, još dobru minutu ostao prvo sjediti pred karlovačkim vratima, a potom se s rukama na licu polako povlačiti prema svojoj polovici.

Nakon tri kola Karlovac je na izvrsnom petom mjestu prvoligaške ljestvice, a u sljedećem kolu očekuje ga gostovanje kod zagrebačkog Dinama na derutnom Maksimiru.

Na press konferenciji nakon utakmice Pamić je pohvalio svoje igrače za odličnu predstavu, a trener gostiju Katalinić nije imao zamjerki na pobjedu domaćina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest