U prvom susretu Europskog prvenstva U18 Hrvatska bolja od Poljske

U prvom susretu Europskog prvenstva U18 Hrvatska bolja od Poljske

U prvom kolu Europskog prvenstva U18 u rukometu, koje se održava u Crnoj Gori (Podgorica i Nikšić), hrvatska reprezentacija za koju igraju i mladi rukometaši Karlovačke banke Smojver, Prezelj i Mandalinić, a dužnost trenera vratara obavlja Ivan Pavlaković Musa, došla je do prve pobjede.

U podgoričkoj dvorani Morača mladi Hrvati svladali su momčad Poljske sa 26:23 i, nadajmo se, uspješno prebrodili tremu prvog nastupa na dosad najvećem natjecanju ove generacije igrača.

Očekivao se, naime, puno lakši posao, jer prije manje od tri mjeseca na kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo, i to u Poljskoj, Hrvatska je slavila s uvjerljivih 31:19. Ovog puta bilo je puno više problema, poluvrijeme je okončano rezultatom 10:10, no u nastavku je veća kvaliteta naših igrača ipak presudila i zabilježena je prva važna pobjeda. Dva pogotka za reprezentaciju Hrvatske postigao je Mandalinić.

U drugom susretu naše skupine Švedska je u skandinavskom derbiju svladala Norvešku sa 22:21. Danas u 16 sati Hrvatska igra protiv Švedske, a kako u drugi krug idu dvije najbolje plasirane reprezentacije iz svake grupe, čak i u slučaju današnjeg poraza odlučujući susret bit će onaj protiv Norvežana, koji je na rasporedu u nedjelju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest