Grad Ozalj među prvima završio Poslovnu zonu, čeka “većeg” ulagača

Grad Ozalj među prvima završio Poslovnu zonu, čeka “većeg” ulagača

Dok ostali gradovi i općine Karlovačke županije puževim korakom napreduju u najvećem gospodarskom projektu prošlog desetljeća – izgradnji  poslovnih zona, Grad Ozalj jedini je grad, nakon Karlovca i poduzetničke zone u Ilovcu, koji je kompletno završio opremanje svoje poduzetničke zone. Još prije ulaska u recesiju Zona malog poduzetništva u ozaljskom prigradskom naselju Lug bila je gotovo kompletno opremljena dok je jedini preostali zahvat uređenje glavne prometnice koja bi promet trebala direktno preusmjeravati na glavnu cestu a kako bi konačno promet teških kamiona bio obustavljen kroz stambena naselja i centar grada.

– Mi smo uspjeli ono što ostali gradovi i općine još nisu a to je opremanje naše poslovne zone. Većina pogona u Zoni radi nam jedino preostaje izgradnja glavne prometnice, kazala je za KAportal gradonačelnica Ozlja Biserka Vranić. Radi se, naime, o 700 metara dugoj cesti od Luga do Karlovačke ceste. Po projektu cesta je dovoljno široka za promet velikih šlepera koji moraju imati pristup pogonima u zonama malog i velikog poduzetništva. Zemljane radove, dodala je Vranić, prvo je trebala izvesti Hrvatska vojska. Na kraju se dogovor s HV-om izjalovio pa će Grad Ozalj pronaći drugog izvođača.

Ukupna izgradnja Zone u Lugu koštala je oko šest milijuna kuna, od čega je Grad Ozalj uložio između 3,5 i 4 milijuna vlastitih sredstava dok je preostalo financirano iz sredstava Ministarstva i Županije. Gradonačelnici Ozlja nije jasno kako su ostali gradovi i općine koje su možda i prije od njih krenule u projekte poslovnih zona još uvijek nisu uspjele posao privesti kraju, posebno jer su mnogi imali znatno veće državne potpore od Ozlja. Iako je zona malog poduzetništva u Lugu praktično gotova, Ozalj još uvijek čeka na veće ulaganje koje bi zaista i postalo zamašnjak privrede u sjeverozapadnom dijelu Karlovačke županije. U pitanju je gradnja Zone velikog poduzetništva koja je spremna za dolazak većih industrija. Malo poduzetništvo nije dovoljno za željeni gospodarski razvoj, kaže Vranić, već to mogu učiniti jedna ili dvije velike tvrtke koje će zaposliti veći broj radnika. Nedavno je propalo najavljeno ulaganje tekstilne tvrtke “Vestis” no, uvjereni su u Gradu Ozlju, još uvijek ima zainteresiranih većih ulagača.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest