Saborsko na udaru vandala – uništava se crkvena, školska i privatna imovina

Saborsko na udaru vandala – uništava se crkvena, školska i privatna
imovina

Nedjeljni slučaj kamenovanja automobila srpske registracije u Saborskom u kojem tek srećom fizičke posljedice nisu zadobile 22-godišnja vozačica i 55-godišnja suvozačica, osudili su i mještani ovog malog mjesta i općinskog središta na jugu Karlovačke županije no medijima zamjeraju kako su senzacionalistički pisali o incidentu. Kako piše lokalni internet portal Saborsko.net, mediji su odmah ovaj incident stavili u kontekst međunacionalne netrepeljivosti dok je prava istina, dodaje autor teksta potpisan kao Ivan, da je vandalsko ponašanje u Saborskom posljednjih godina uzelo maha. – Nije mi namjera braniti počinitelje, čak što više osuđujem takvo ponašanje kakvog smo svjedoci već nekoliko godina, ne samo po ovom slučaju nego i po uništavanju crkvene, školske pa i privatne imovine, piše Ivan Matovina koji u saborčanskom Općinskom vijeću obnaša dužnost predsjednika.

– Ovakvo ponašanje jednog manjeg dijela mladeži nije samo problem Saborskog, problem je to i svih drugih mjesta a pogotovo većih sredina, ali kad se dogodi u sredinama kakva je naša gdje u jednoj općini žive dvije nacije onda se to odmah stavlja u kontekst međunacionalne netrpeljivosti, dodaje u svom postu Matovina koji smatra da je priča “te navodno oštećene strane napuhana pod utjecajem nekih ekstrema kojima nije u interesu mir u Općini Saborsko”.

Podsjetimo, Saborsko je u Domovinskom ratu pretrpjelo velika razaranja, brojne su kuće uništene i spaljene do temelja dok su stanovnici otišli u izbjeglištvo. Saborčani su stoga posebno osjetljivi na pojavu novih vandala koji uništavaju teškom mukom obnovljeno. – Što se tiče kamenovanja automobila neću komentirati, samo za ovaj vandalizam oko Crkve i škole to je sramota velika, To su samo domaci apari koji ne znaju što bi sa sobom a mogu reći samo da su bijedno odgojeni i zato ruše naše mjesto i ugled Saborskog, piše na portalu u svom komentaru Tomo koji predlaže da u Općinu dođu barem dva policajca koji bi spriječili razbijanje po selu.

Napomenimo, policija još uvijek pokušava saznati tko stoji iza nedjeljnog incidenta.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest