Mladi hrvatski rukometaši u polufinalu Europskog prvenstva U18

Mladi hrvatski rukometaši u polufinalu Europskog prvenstva U18

Mlada hrvatska rukometna reprezentacija potvrdila je ulazak u polufinale Europskog prvenstva U18 u Crnoj Gori, no u puno dramatičnijim okolnostima nego što je itko očekivao. Nakon pobjede nad Srbijom, naša reprezentacija čije boje brane i tri igrača Karlovačke banke (Smojver, Mandalinić i Prezelj) mogla si je dozvoliti i poraz s manjom razlikom, a da zadrži jedno od prva dva mjesta.

Do 50. minute susret je bio izjednačen, a onda su naši rukometaši po prvi puta na prvenstvu upali u krizu i na kraju se doveli u situaciju da da posljednje sekunde strahuju za konačan rezultat. Naime, s porazom od 4 razlike Hrvatska bi zadržala prvo mjesto, s porazom od 5 razlike išli bi u polufinale kao drugi, a s porazom od 6 razlike ispali bi u razigravanje od 5. do 8. mjesta. Na kraju – 28:23 za Dansku (po jedan pogodak Smojvera i Mandalinića), iako su Danci imali i prigodu da nas izbace iz natjecanja.

U takvim okolnostima nema razloga za nezadovoljstvo, iako je šteta zbog loše završnice, jer sada naši igrači u polufinalu idu na dosad vrlo uvjerljivu Njemačku. U drugom polufinalnom paru sastaju se Španjolska i Danska. Polufinala su na rasporedu sutra.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest