U petom prvoligaškom kolu Karlovac poražen od Rijeke 0:1

U petom prvoligaškom kolu Karlovac poražen od Rijeke 0:1

U susretu 5. kola 1. HNL, uz izravan televizijski prijenos, Rijeka je u gradu na četiri rijeke došla do miminalne pobjede 1:0 i preuzela vodeće mjesto na prvoligaškoj ljestvici.

Iako su i Karlovac i Rijeka u prva četiri kola pružili vrlo dobre partije i lijepu igru, večerašnji susret nije ponudio previše lijepog. Obje momčadi opredijelile su se za oprezniju taktiku i čvrstu obranu i zapravo bi najrealniji ishod bila podjela bodova, no Riječani su iskoristili jednu od svojih prigoda i zasluženo došli do pobjede.

U prvom dijelu bolji je bio Karlovac, stvorili su domaći nogometaši i nekoliko prigoda, od kojih je najljepši bio odličan udarac Barića, kojeg je Lisjak krajnjim naporom izbacio preko grede. U drugom dijelu inicijativu su preuzeli gosti, no opet su najbolju prigodu imali Karlovčani – Špišić je sjajno proigrao Tičinovića koji je ostao sam pred Lisjakom, no riječki vratar izvrsno brani.

Iz slične situacije u 68. minuti Rijeka je postigla pobjedonosni pogodak. Štrok je dobro uposlio natrčalog Švrljugu, koji je jakim udarcem zatresao mrežu nemoćnog Sunare.

Do kraja susreta Karlovac je napadao, no bez izglednih prigoda. Najneugodniji po riječka vrata bio je iznenadni udarac Štefančića kojeg je odlični Lisjak ipak skrenuo u korner.

Na samom kraju i izuzetno neugodna scena – jak sudar Špišića i Rukavine glavama. Karlovačkom napadaču bilo je zasigurno vrlo bolno, no puno gore prošao je riječki veznjak Antonio Rukavina koji je, činilo se, na trenutak i izgubio svijest, a u konačnici je vozilom Hitne pomoći prevezen u karlovačku bolnicu.

Karlovac je nakon ovog poraza pao na 10. poziciju prvoligaške ljestvice, a u sljedećem kolu čeka ga neugodno gostovanje u Varaždinu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest