RocKorana Fest – odlična zabava prvi dan, drugi dan iz katastrofe u veselicu

RocKorana Fest – odlična zabava prvi dan, drugi dan iz katastrofe u
veselicu

Rock Korana Festival kojeg su, s obzirom na inflaciju sličnih festivala, neki zlobnici već unaprijed proglasili katastrofom ipak je opravdao svoj obraz. Na prvi dan Festivala se unatoč nastupu ne pretjerano razvikanim imenima hrvatske scene, na prostor Kinološkog kluba uz Koranu sjatilo se 500 – 600 ljudi od čega velik broj mladih koji iz drugih krajeva Hrvatske koji su na ovaj način htjeli zaokružiti ljetnu festivalsku sezonu. Prvi festivalski dan bio je rezerviran za hardcore punk bendove tako da su i prostor Kinološkog uglavnom nastanili poklonici punk pokreta i nešto tvrđeg glazbenog izričaja. Na pozornici su se redali Invert iz Crikvenice, Božje ovčice iz Zagreba, melodični hc  punkeri Loš primjer iz Požege, zagrebački Igut te također gosti iz metropole  Paddy’s Allstars koji su publiku dobro zagrijali punkom s primjesama irskog folka. Definitivno “zvijezde večeri” bili su samoborski hc veterani Deafness by Noise. Bend koji svira duži niz godina odavno je stekao kultni status na hrvatskim prostorima a sad su u solidnom izdanju dobro prodrmali i karlovačku publiku. Iako nenajavljeni, na pozornici u Kinološkom pojavili su se i karlovački punkeri Prije svega disciplina. Momcima koji su krizu srednjih godina upotpunili vraćanjem  punk korijenima, ovo je bio drugi nastup te večeri, s obzirom da su par sati prije odradili nastup na četrdesetak kilometara udaljenom MUNfestu na rijeci Mrežnici kod Generalskog Stola. Iako je već bilo četiri sata iza ponoći na Rock Korani su zasvirali i riječki melodic punkeri Pasi dok je nastup s prvim zrakama jutarnjem sunca okončao riječki Officer Down.

Druga večer, pak, imala je sve preduvjete za potpunu katastrofu i blamažu. Kada je potpisnik ovih redova oko 21 sat došao do Kinološkog pomislio je kako je svirka otkazana, jer je prostor bio sablasno prazan. Na to je možda utjecao i trač koji se proširio gradom, a koji je govorio da neće zasvirati glavni bend večeri – beogradski S.A.R.S. Trač je bio neistinit, no malo tko je mogao pretpostaviti do koje mjere – istina je, naime, bila u potpunosti suprotna: jedino S.A.R.S. je nastupao, a svi ostali izvođači su otkazali dolazak – riječki One Piece Puzzle, DJ Luna Morado, karlovački Eclipse of Time, čak i zamjena Cherkezi United.

Za prvo izdanje festivala ne treba biti prekritičan, organizatorima treba pružiti maksimalnu podršku i nadamo se kako će sljedeće godine nastaviti s organizacijom ovog festivala, no svakako treba savjetovati da s pripremom počnu ranije i, ukoliko zadrže festival na dvodnevnom ritmu, odaberu petak i subotu kao daleko bolji izbor od subote i nedjelje. Nakon subotnje fešte do 6 ujutro, mnogi su odustali od nedjelje i zbog obveza koje su ih čekale u ponedjeljak.

Ipak, i drugi dan na kraju su “izvukli” dobro raspoloženi Beograđani iz benda S.A.R.S. Skupilo se na kraju i 200-njak ljudi, koji su bili odlično raspoloženi – plesalo se, pjevalo, skandiralo, vrištalo i bio je to sasvim pristojan koncert.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest