Obitelji Šoštarić i Šarić nisu ostale same – donatori pomogli u obnovi kuća

Obitelji Šoštarić i Šarić nisu ostale same – donatori pomogli u
obnovi kuća

Obećanje Grada Karlovca da će poduzeti sve da pomogne u obnovi kuća obitelji Šoštarić i Šarić je ostvareno. Trinaest tvrtki nesebično se uključilo u akciju koju je Grad pokrenuo i godinu dana nakon tragedije – eksplozije plinske boce prilikom koje je od posljedica nesreće preminula Jelka Šoštarić, kuća je pod krovom. Predstavnicima Grada i donatorima na licu mjesta zahvalio se suprug preminule Željko Šoštarić. – Svima koji su nakon ove tragedije priskočili u pomoć sada bih se zahvalio. Nitko mi neće moći vratiti suprugu no u ovom materijalnom dijelu puno ste mi pomogli, rekao je Šoštarić koji od tragedije živi kod sina. Kuća još nije gotova jer nema prozora, vrata, instalacija. Ima još puno posla a Šoštarić je uvjeren da će sam uspjeti završiti veliki posao. Nada se da će mu u tome pomoći novac koji će dobiti od osiguranja. Svoj dom je donatorskim sredstvima uspjeli adaptirati i  obitelj Šarić kojoj su u eksploziji nastradale dvije sobe, kuhinja i krov. Također, nemaju riječi zahvale donatorima.

Po riječima karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića, Karlovčani su pokazali veliko srce. U svijetu punom negativnih vijesti, dodaje Jelić, veseli da se događaju ovakve pozitivne stvari, a to je spremnost na pomoć ljudima u nevolji. – To vraća nadu i optimizam a to je ono što nam u ovim teškim trenucima treba, prisnažio je gradonačelnik.

Trgovačka društva i obrti koji su pomogli obitelji Šoštarić i Šarić: 1. Wienerberger – Ilovac d.d. 2. Arkada d.o.o. 3. AB Gradnja d.o.o. 4. Trgoing d.o.o. 5. A.C.M. projektni biro d.o.o. 6. Holcim Hrvatska d.o.o. 7. Creaton AG 8. Limarski obrt “Ivan Brodarić” 9. Građevinski obrt “Gramont Goršić” 10. Vodovodo i kanalizacija d.o.o. 11. Zelenilo d.o.o. 12. Čistoća d.o.o. 13. Toplana d.o.o.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest