Četiri karlovačka filma na dva filmska festivala u Zorin domu

Četiri karlovačka filma na dva filmska festivala u Zorin domu

Manje od tjedan dana dijeli nas od početka 3. međunarodnog Four river film festivala i 15. filmske revije mladeži, kojima je Karlovac, točnije gimnazijska videodružina i Kinoklub, domaćin od 9. do 12. rujna u Zorin domu, ali i drugim gradskim lokacijama. O sjajnom programu koji nas očekuje u ta četiri dana izvijestit ćemo vas pravovremeno, a danas ćemo vam predstaviti karlovačke sudionike.

Na 15. filmskoj reviji mladeži Kinoklub Karlovac će biti predstavljen s tri uratka.

Dokumentarni film “Ankica” (5.20) djelo je Zvonimira Magdića, Nine Čorak i Kristijana Protulipca. Marko Mikšić autor je još jednog karlovačkog dokumentarca u natjecateljskom dijelu revije – riječ je o filmu “Priča o zavičaju”, u trajanju 11 minuta i 10 sekundi.

Na kraju, mlade karlovačke filmaše u startu su proslavili animirani filmovi pa nije čudno da će se i ove godine predstaviti jednim animiranim uratkom – riječ je o djelu “Kobna greška”, Nine Čorak i Helene Panijan, a na izradi filma sudjelovao je i Mario Višnjić.

Inače, na 15. filmskoj reviji mladeži bit će predstavljeno 39 filmova mladih hrvatskih filmaša iz Karlovca, Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Dubrovnika, Samobora, Varaždina, Zadra, Krapine, Zaprešića, Slavonskog Broda, Pazina, Bjelovara i Marije Bistrice.

U programu 3. međunarodnog Four river film festivala bit će prikazana čak 52 filma iz Hrvatske, Velike Britanije, Belgije, Danske, Italije, Kine, Slovačke, Južne Koreje, Turske, Slovačke, Srbije, Slovenije, Njemačke, Litve i Libanona.

Među njima je i jedan karlovački uradak, odnosno zajednički hrvatsko-slovenski film. U produkciji DZMP Luksuz iz Krškog, mladi karlovački filmaši, redateljica Marija Graša i Mario Višnjić i Zvone Magdić, zaslužni su za kratki igrani film (1.43) “Ljut”.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest