Nakon izvješća revizije SDP poručio vlasti: Radili ste na rubu zakona

Nakon izvješća revizije SDP poručio vlasti: Radili ste na rubu
zakona

Netransparentan rad, zamaskirano kolanje proračunskog novca i rad na rubu zakona, najkraći je rezime kritika vijećnika oporbenog SDP-a nakon provedene revizije financijskog poslovanja Grada Karlovca u prošloj godini, piše današnji Novi list.

Kako je poznato, državni revizori su u svojem je izvješću otkrili niz nepravilnosti u radu gradske uprave– od sklapanja poslova direktnom pogodbom, naručivanja radova prije sklapanja ugovora, do nepravilnog raspisivanja pojedinih natječaja i davanja subvencija gradskim medijima bez izrađenih programa sanacije.

– Natječaj za brendiranje Grada napisali ste tako da su u njemu nedostajali još samo slika i logo željene tvrtke. Gradnju tri dječja igrališta i potpornog zida provukli ste pod izgradnju prometnica. No, jasno, radilo se o kupovanju birača kao i uvijek prije lokalnih izbora, rekao je s govornice Gradskog vijeća SDP-ovac Dario Janković, dok je njegov kolega Josip Benčić u ocjeni još žešći, navodi riječki dnevnik.

– Siguran sam da ste znali što radite i da vrlo dobro poznajete razliku između ulaganja, dodatnog ulaganja i investicijskog održavanja. U izvješću Državne revizije se iz aviona vidi da se novcem poreznih obveznika upravlja netransparentno. U nekim ste transakcijama radili na rubu zakona, a u nekima ste taj rub i prešli, tvrdi Benčić. HDZ-ov gradonačelnik Damir Jelić takve ocjene oporbe, međutim, naziva neprimjerenim i nekorektnim. Kako je rekao, navodi Novi list, da je Državna revizija utvrdila da je nešto učinjeno preko zakonskih okvira, tada bi morala obavijestiti Državno odvjetništvo, no to nije učinila. Ako postoje ikakve sumnje, on otvoreno poziva institucije pravne države u Gradsku upravu.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest