Predsjednik Udruge slijepih Vlatko Golac osuđen na 8 mjeseci zatvora

Predsjednik Udruge slijepih Vlatko Golac osuđen na 8 mjeseci
zatvora

Predsjednik Udruge slijepih Karlovačke županije, proglašen je u Općinskom sudu u Karlovcu krivim zbog kaznenog djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, a osuđen je na osam mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine što znači da kazna neće biti provedena ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo, piše Večernji.hr

Naime, na posljednjoj raspravi Državno odvjetništvo promijenilo je optužnicu odustavši od jednog njezina dijela, pa je utvrđena visina materijalne koristi koju je udruga stekla iznosila 20.720 kuna. Time ga se teretilo za lakše kazneno djelo, koje je Golac nakon toga priznao. To je bio temelj na kojem je sutkinja Marija Živčić donijela presudu za kaznena djela počinjena još od prije osam ili devet godina.

Utvrđeno je da je Golac, piše Večernji, kao odgovorna osoba Udruge slijepih HZZO-u 2001. i 2002. godine ispostavio 55 potvrda i računa. Iz njih je proizlazilo da su uz posredovanje udruge članovima isporučena ortopedska pomagala vrijednosti 126.060 kuna. Umjesto pomagala navedenih u potvrdama isporučeni su tehnički uređaji vrijedni 103.529,23 kune. Tako je udruzi pribavljena korist od 20.720 kuna, zaključuje se u presudi.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest