Zbog autoškole gradonačelnika, Slunj dobio kružni tok i semafore

Zbog autoškole gradonačelnika, Slunj dobio kružni tok i semafore

Nakon kružnog toka koji je prije nekoliko mjeseci izgrađen na županijskoj cesti koja spaja Slunj i Ogulin, odnosno na raskrižju te ceste prema vojnom poligonu Eugen Kvaternik, ovih dana traju radovi na izgradnji semafora na spoju iste ceste s Ličkom magistralom u centru Slunja.

Kako je intenzitet prometa prema poligonu vrlo slab, gotovo nikakav, gradnja kružnog toka tu je potpuno besmislena i prometno neopravdana. Gradnja semaforiziranog raskrižja možda se mogla pravdati prijašnjih godina kada je kroz Slunj prolazila većina vozila na putu prema more. Ipak, sve dobiva smisao kada se zna da se gradnjom ova dva objekta Slunju vraća status ispitnog mjesta za polagače vozačkog ispita, koji je grad izgubio novim pravilnikom 1.siječnja ove godine. Slučajno, vlasnik jedine autoškole u Slunju je gradonačelnik Slunja i saborski zastupnik vladajuće stranke Ivan Bogović. Nova situacija donijet će Bogovićevom biznisu uštede jer više neće morati na pripremne vožnje i polaganje ispita kandidate voziti u 50 kilometara udaljeni Karlovac. Novinarima je priznao da se našao u neugodnoj situaciji, ali odbio i pomisao da je svojom političkom pozicijom pomogao da se u ovim prometnim zahvatima pogoduje njegovoj autoškoli.

– Grad je predvidio ovo raskrižje na skretanju prema vojnom poligonu s obzirom na to da se povećao broj vojnika koji stalno borave na vježbalištu, kao i frekvencija prometa u tom pravcu, pa je predloženo da se raskrižje uredi, komentirao je Bogović nakon puštanja u promet kružnog toka.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest