Savjetnici gradonačelnika Jelića plaćeni po broju odrađenih sjednica

Savjetnici gradonačelnika Jelića plaćeni po broju odrađenih
sjednica

Visina naknade koju će za svoj rad dobivati četvero ljetos imenovanih savjetnika gradonačelnika Damira Jelića nije fiksno utvrđena.

Kako nam je pojašnjeno u Službi za odnose s javnošću Grada Karlovca, Jelićevi savjetnici bit će plaćeni prema sudjelovanju u sjednicama Gradskog vijeća, odnosno njegovih radnih tijela i posebnih odbora. Broj sastanaka i sjednica koje pojedini savjetnik mjesečno odradi nije definiran niti ograničen.

– Naknada iznosi 300 kuna neto po sjednici Vijeća na kojoj su prisutni i 200 kuna po sjednici radnog tijela. Njihov angažman nije reguliran posebnim ugovorom, oni su imenovani Rješenjem Gradonačelnika. Surađuju s njime na način da mu daju savjete iz djelokruga za koji su imenovani i ostvaruju pravo na naknadu prema Odluci Gradskog vijeća sa sjednice održane 3. rujna – navode u Gradu Karlovcu.

Gradonačelnik je prvih četvero savjetnika imenovao u srpnju. Oko socijalno zdravstvene problematike i EU integracija savjetuje ga bivša HSS-ova ministrica zdravstva prof. dr. Ana Rukavina, oko urbanizma i “Zvijezde” prof. dr. Boris Morsan, prof. dr. Branko Wasserbauer zadužen je za ekonomska pitanja i gospodarstvo, a dr. Milan Kruhek za društvene djelatnosti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest