Vodeći gospodarstvenici protiv ukidanja Trgovačkog suda u Karlovcu

Vodeći gospodarstvenici protiv ukidanja Trgovačkog suda u Karlovcu

Protiv najavljenog ukidanja Trgovačkog suda u Karlovcu glas su jučer digli i vodeći lokalni poduzetnici, okupljeni u Gospodarsko vijeće Županijske komore HGK-a.

– Ne postoji nijedan opravdan motiv za odluku prema kojoj bi Trgovački sud u Karlovcu trebao biti ukinut i pripojen zagrebačkom. Radi se o Sudu koji skrbi za 6.323 gospodarskih subjekata iz Karlovačke i Ličko – senjske županije. Na njemu rade 4 suca, koji prosječno rješavaju 230 predmeta godišnje, iako je državni prosjek 200, izjavio je predsjednik Komore Zlatko Kuzman, podsjećajući da je Trgovački sud u Karlovcu i statistički najkvalitetniji u zemlji, jer ima najmanji broj ukinutih odluka – njih 19 i pol posto, dok je prosjek na drugim sudovima 29 i pol posto.

– Zajedno sa županom ćemo još jednom apelirati na predlagača novog Zakona o područjima i sjedištima sudova da preispita svoju odluku i kaže nam argumente za nju. Shvaćamo da su smjernice EU takve, ali one moraju valjda voditi poboljšanju efikasnosti, a ne smanjivanju, zaključio je Kuzman, što su podržali i ostali članovi Gospodarskog vijeća.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest