Karlovački novinar na poziv tamošnjeg Instituta za turizam gostovat će u Guatemali

Karlovački novinar na poziv tamošnjeg Instituta za turizam gostovat
će u Guatemali

Karlovački novinar i publicist, te tajnik CEIK-a “Braća Seljan” Mladen Postružnik sredinom listopada otputovat će u Guatemalu, na poziv Instituta za turizam ove srednjoameričke države. Tijekom boravka, kao jedini strani novinar i ujedno prvi hrvatski novinar u povijesti, sudjelovat će na godišnjem Srednjoameričkom turističkom sajmu (CATM 2010.), koji se sastoji od predputovanja ovom prekrasnom zemljom i četiri središnja dana sajma u gradu Antigua Guatemala.

Postružnik je od Instituta za turizam dobio poziv da potom nastavi posjet do 5. studenoga, obiđe najkarakterističnija mjesta zemlje i snimi dokumentarni film.

Tijekom posjeta očekuje se i primanje kod predsjednika Republike Guatemale, Alvara Coloma. Uz želju vlasti Guatemale da iskoriste ovaj posjet za promociju turizma svoje države u Hrvatskoj, Postružnik će iskoristiti prigodu da na ovom dalekom i egzotičnom tržištu prezentira grad Karlovac, Karlovačku županiju i Hrvatsku, ali i nastavi istraživanja o boravku Stjepana Seljana u Guatemali 1913. godine.

Tijekom puta Mladen Postružnik će voditi blog sa nazivom istovjetnim glavnom sloganu tamošnjeg turizma: “Srce svijeta Maja”. Od ostalih zanimljivosti, valja napomenuti i susret sa nekoliko hrvatskih obitelji koje žive u postojbini Maja, a karlovački novinar želi napraviti i kraći dokumentarac o radu Luisa Galicha, poznatog guatemalskog glazbenika i vođe nekadašnje legendarne rock grupe Santa Fe. Galich je i danas cijenjeni autor, te je uz Ricarda Arjonu najpoznatiji guatemalski izvođač.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest