SDP za milijunske malverzacije tuži Grad, Čistoću, Fond i ostale koji su sudjelovali u sanaciji Ilovca

SDP za milijunske malverzacije tuži Grad, Čistoću, Fond i ostale
koji su sudjelovali u sanaciji Ilovca

Karlovački SDP danas je Općinskom državnom odvjetništvu predao kaznene prijave protiv Grada Karlovca, tvrtke “Čistoća”, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, projektanta i nadzornog inžinjera sanacije deponija Ilovac Danka Fundurulje, glavnog projektanta Martina Cvjetičanina te tvrtki Eko flor Plus iz Zdenčine i  Mulltransa iz Sesveta. Svi navedeni su, tvrde u SDP-u, prilikom sanacije deponija otpada na Ilovcu radili mimo važećih propisa i zakona Republike Hrvatske te gradskom i državnom proračunu načinili znatnu štetu. Kako je rekao predsjednik GO SDP-a Josip Benčić, SDP je u posjedu dokaza koje će proslijediti Državnom odvjetništvu. Smatraju da su izvedeni radovi van ugovornog troškovnika, da je Čistoća nabavila stroj za baliranje iako je na Ilovcu već bio isto stroj, te da su radovi izvođeni protivno glavnom projekt.

– Smatramo da su u pitanju milijuni kuna i da postoji osnovana sumnja da su odgovorne osobe u tvrtkama i Gradu ostvarili sva obilježja kaznenog djela. Predlažemo da Državno odvjetništvo poduzme radnje i pokrene kazneni postupak kako bi osumnjičenici bili proglašeni krivima i kažnjeni po zakonu, a Gradu Karlovcu i Republici HRvatskoj nadoknade materijalnu štetu, zaključio je Benčić.

SDP-ovci su u kaznenoj prijavi naveli ukupno 14. točaka u kojim obrazlažu da se radi o kriminalnim radnjama, te predlažu da stručne službe provjere što se točno radilo prilikom sanacije.

KAportal.hr

POGLEDAJTE VIDEO…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest