Abdiću sude jer je navodno obmanuo bilježnicu Žaju i Trgovački sud u Karlovcu

Abdiću sude jer je navodno obmanuo bilježnicu Žaju i Trgovački sud
u Karlovcu

Fikretu Abdiću Babi, bivšem najmoćnijem čovjeku Velike Kladuše, gospodarstveniku poznatom iz afere Agrokomerc i političaru poznatom po uspostavi Autonomne Pokrajine Zapadna Bosna, u Karlovcu je započelo suđenje zbog dovođenja u zabludu nadležnog tijela, odnosno jer se navodno lažno predstavio da je odgovorna osoba trgovačkog društva Agrokomerc Handelsges sa sjedištem u Beču, a sve kako bi u poduzeću Agrokomerc Karlovac mogao preko javne bilježnice Blanke Žaja napraviti promjene u tom poduzeću u sudskom registru Trgovačkog suda u Karlovcu. Na suđenje su ga dovezli pravosudni policajci iz zatvora u Puli gdje služi 15-godišnju kaznu zatvora zbog ratnog zločina.

Abdić je sutkinji Elmi Kaleb-Mamić rekao da se ne osjeća krivim, odnosno da je bio legitimni predstavnik bečkog poduzeća, a to je potkrijepio odlukom Ustavnog suda BiH kojom se s kašnjenjem od gotovo šest godina zabranjuje mijenjanje Agrokomercova direktora. Abdić je dokument dostavio sutkinji, no kako je nedostajala prednja stranica, obvezao se dostaviti i taj dio.

Ovaj ključni dokument svojim svjedočenjem podupro je i svjedok Sulejman Čufurović, bivši direktor karlovačkog Agrokomerca, koji je s Babom posao dogovorio kada ga je posjetio u zatvoru.

Osim toga, rekao je kako je u jednoj od klauzula društvenog ugovora pisalo da Abdić ne može biti smijenjen s mjesta direktora sve dok u tom trgovačkom društvu ima vlasniški udio. Sutkinja Kaleb prekinula je raspravu ne ispitavši ostale pozvane svjedoke dok ne dobije dokumentaciju, odnosno presudu sarajevskog suda. Ako ona bude istovjetna iskazima saslušanih, Fikret Abdić vjerojatno će biti osobođen. Na suđenje u Karlovac došla su Babina djeca, prijatelji i poznanici. Svatko od njih htio se s njime pozdraviti. Na hodniku suda desetak minuta zadržao se u razgovoru te se s prijateljima prisjetio sretnih vremena.

KAportal.hr

POGLEDAJTE VIDEO…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest