HŽ: Radovi na stajalištu kreću kroz 10 dana, gotovi do kraja godine

HŽ: Radovi na stajalištu kreću kroz 10 dana, gotovi do kraja godine

Kroz desetak dana konačno bi mogli početi završni radovi na izgradnji željezničkog stajališta Karlovac Centar, najavljuju iz Hrvatskih željeznica. Željezničko stajalište koje je u realizaciju krenulo još prije tri godine stalo je u svojoj završnoj fazi, kako kaže šefica Korporativnih komunikacija HŽ-a Vlatka Škorić –  iz više razloga.

To su, kazala je Škorić za KAportal, značajne izmjene projekta, dugotrajno ishođenje izmjena lokacijske i građevinske dozvole, utvrđivanje razlike radova konačno njihovo ugovaranje. Jedan od najvećih u nizu negativnih okolnosti koje su već iživcirali Karlovčane su poteškoće u koje je uslijed krize nenadano zapao izvođač radova. – Radovi u Karlovcu će biti nastavljeni kada HŽ Infrastruktura potpiše dopunski ugovor s izvođačem radova, kazala je Škorić.

Zanimljivo, radi se o istom izvođaču – tvrtki “Cenoza” iz Rijeke koja je zbog svojih problema prekinuo gradnju, no to je valjda sada prevladano pa bi radovi, nadaju se u HŽ-u mogli započeti za desetak dana. – Dopunskim ugovorom predviđa se da se izvođač obvezuje završiti radove za 60 dana od dana obostranog potpisa dopunskog ugovora. Radovi koji su preostali su izrada završnog sloja perona, postavljanje ograde i urbane opreme na peronu, završni radovi uređenja i opremanja kućice za prodaju karata, te montaža rasvjete, ozvučenja i sustava vatrodojave. Karlovac bi, ako sve bude po novom planu željezničko stajalište u centru grada trebao dobiti do kraja godine.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest