Župan Vučić: Od raftingaša nismo imali ništa, od struje ćemo imati

Župan Vučić: Od raftingaša nismo imali ništa, od struje ćemo imati

Nema euforije, istina je da imamo ogroman hidroenergetski potencijal u Karlovačkoj županiji. Budućnost je u obnovljivim izvorima energije, ne samo hidroelektranama nego i vjetru, suncu, pa najskuplja je struja koju nemamo. Ovo je na današnjoj sjednici Županijske skupštine rekao župan Vučić prisnazivši svoje riječi s otvorenja HE Lešće kad je premijerski Kosor velikodušno ponudio i ostale karlovačke rijeke za gradnju hidroelektrana. Kako je kazao Vučić, još je davne 1953. godine postojalo 14 projekata za izgradnju HE na ovom području na svim rijekama osim Mrežnice, rekao je Vučić.

– To su Kupa, Dobra, Korana i zašto ne vjerovati tim projektima i tim ljudima, kazao je Vučić o energetskom planu starom više od pola stoljeća. Župan svoju viziju energetskog booma potkrijepljuje riječima da je “energetska neovisnost važna isto kao i neovisnost države”.

– Raftingaši izgubili?A što je lokalna zajednica imala od raftingaša, desetak Zagrepčana koji su se došli ovdje spuštati. Isto tako nije istina da općine neće imati ništa od HE. Dobit će Ogulin, Bosiljevo, Generalski Stol a poznavajući proračune ovih općina znamo koliko će im to puno značiti, rekao je Vučić. Kako je dodao, po njegovim saznanjima niti Dobra neće biti zauvijek hladna kao ovog ljeta.  Uvjeravaju ga, kaže, da će se s vremenom kad HE uđe u puni pogon  temperatura izjednačiti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest