Plaščansku nesreću kao da je najavio MIG koji se prije dvije godine raspadao nad Karlovcem

Plaščansku nesreću kao da je najavio MIG koji se prije dvije godine
raspadao nad Karlovcem

Prije dvije godine i četiri mjeseca, tijekom generalne probe letačkog programa za proslavu Dana OS RH na stadionu Branko Čavlović-Čavlek u Karlovcu, na jednom od tri zrakoplova odlomio se dio repnog stabilizatora. Stvar bi bila uspješno zataškana da je nisu razotkrili mediji. Tek nakon toga, događaj je priznao MORH.

Zanimljivo, kao što su se dijelovi hrvatskih zrakoplova sada rasipali po zaseoku Vukelići, “prezimenjaku” ministra obrane Branka Vukelića, tako su prije dvije godine dijelovi MIG-a padali po kućama u Turanjskim Goljakima, mjestu u kojem živi državni tajnik u MORH-u Željko Goršić. – Sa susjedom sam dolazio kući kad se čuo nekakav prasak dok je MIG prelijetao preko naših kuća. Kasnije smo u našim dvorištima i okućnici za košnje trave našli tri komada koji su otpali s aviona. Vojna policija došla je i odnijela te dijelove, a dečki su mi rekli kako je riječ o repnim stabilizatorima MIG-a, izjavio je tada mještanin Antun Goršić.

Letački program MIG-ova izostao je tada s protokola za obilježavanje Dana OS RH. Nakon jučerašnje nesreće svima je jasno da se tada mogla dogoditi velika tragedija jer su MIG-ovi letjeli nad gradom. Koliko je poznato, nikada nitko nije odgovarao za propust koji se dogodio tijekom te vježbe.  Šteta što događaj nitko nije shvatio barem kao opomenu. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest