Potraga za “cessnom” koja se srušila iznad Budačke Rijeke trajat će cijelu noć (VIDEO)

Potraga za “cessnom” koja se srušila iznad Budačke Rijeke trajat će
cijelu noć (VIDEO)

Potraga za civilnim zrakoplovom jednomotorcem, vjerojatno se radi o cessni, koji se srušio na području Budačke Rijeke trajat će cijelu noć, odnosno dok se ne pronađe unesrećeni pilot i putnik.

Prema dostupnim informacijama, hrvatska kontrola leta posljednji kontakt s mađarskim pilotom imala je u subotu oko 15 sati. Nakon što je avion nestao s radara u 15.40 sati obaviješten je Centar 112 koji je alarmirao sve interventne službe. Ubrzo se na mjestu događaja našlo stotinu policajaca, HGSS-ovaca, pripadnika HMP-a i drugih službi, a pomažu i šumari te mještani.

Nagađa se da je avion mogao pasti u blizini sela Mrkići, pa će se tu i koncentrirati potraga. Kiša, izmaglica i noć nikako ne idu na ruku tragačima.

Mediji javljaju da je nestali poljski avion letio u paru s još jednim iz mađarske zračne luke Zalaegerszeg prema Italiji, te da se pilot drugog aviona javio nakon što je sigurno sletio. O razlozima pada još je prerano nagađati, no ružno vrijeme moglo je svakako utjecati na to.

– Prema zadnjim saznanjima Državne kontrole leta sportski zrakoplov je zadnji put bio lociran nad područjem Budačke Rijeke. Naglo je skrenuo, vidljivost je nikakva, magla i kiša. Vjerojatno se nešto dogodilo. Zadnje mjesto javljanja tog malog zrakoplova je područje Budačke Rijeke’ – izjavio je Martin Barić iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje Karlovac. U pomoć je bio pozvan i helikopter HRZ-a, no on nije mogao poletjeti zbog ružnog vremena.

Podsjetimo, tridesetak kilometara južnije prije samo dva dana pala su dva vojna MIG-a. Na području Karlovačke županije u posljednjih pet godina palo je šest aviona u četiri zrakoplovne nesreće.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest