Završen policijski očevid, dijelovi “cessne” prebačeni u Zagreb, tijela poginulih na patologiju

Završen policijski očevid, dijelovi “cessne” prebačeni u Zagreb,
tijela poginulih na patologiju

Na mjestu pada malog sportskog zrakoplova kod Budačke Rijeke odrađen je policijski očevid.

Potraga za nestalom “cessnom” okončana je kasno sinoć kad su pronađeni potpuno uništeni jednomotorac i mrtva tijela pilota i jednog putnika. Kako stoje stvari na terenu, očevid je otežan zbog natopljenog tla i nabujalog potoka u kojem se nalaze dijelovi zrakoplova. U pronalaženju dijelova zrakoplova osim policije sudjeluju vatrogasci i Gorska služba spašavanja.

Potvrđeno je da je zrakoplov je letio iz Mađarske prema Anconi u Italiji i to u paru s još jednim sportskim zrakoplovom. Poginuli su poljski državljani Andrej Domanski i Andrej Krakowiak, a najvjerojatniji uzrok druge tragedije na hrvatskom nebu u svega tri dana je loše vrijeme. Tijela unesrećenih prebačena su na Odjel patologije Opće bolnice Karlovac na kojem će biti izvršena obdukcija. Po riječima glavnog zrakoplovnog istražitelja Dinka Vodanovića, dijelovi zrakoplova bit će otpremljeni u Zagreb na tehnički pregled kako bi se pokušao utvrditi točan uzrok nesreće.

Zbog zabranjenog pristupa mjestu nesreće fotoreporterima PU karlovačka je ustupila nekoliko fotografija olupine aviona na čemu se zahvaljujemo.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest