Zatezalo: Pravoslavni svećenici smatraju da je prav. vjeronauk “2. reda”

Zatezalo: Pravoslavni svećenici smatraju da je prav. vjeronauk “2.
reda”

Pravoslavni vjeronauk u školama je još uvijek u Karlovačkoj županiji, po mišljenju nekih pravoslavnih svećenika, “vjeronauk drugog reda”, ustvrdio je  županijski vijećnik SDSS-a Mićo Zatezalo koji je na zadnjoj sjednici Županijske skupštine govorio o problemima s kojima se učenici pravoslavne vjeroispovijesti koji pohađaju vjeronauk.

– Katolički vjeronauk je u svim školama uklopljen u školski raspored dok se kod pravoslavnog događa da se nastava održava s kombinacijom više razrednih odjeljenja.  Djeca tada imaju slobodne satove i imaju neiskorišteno vrijeme, rekao je Zatezalo. Kako kaže, zašto se za vjeronauk pravoslavne vjeroispovijesti ne organizira  na istom principu kao za katolički ili se ne napravi model kakav je već prihvaćen u Primorsko – goranskoj županiji, primjerice Vrbovskom, pitao je Zatezalo. Ovaj problem nastaje zbog manjeg broja đaka pravoslavne vjeroispovijesti kojih nema dovoljno pa se razredi moraju kombinirati. Pročelnik za prosvjetu Željko Šančić rekao je da će se svakako riješiti pitanje vjeronauka bez obzira na koju se vjeru odnosi.

– Trudimo se da se vjeoronauk svih vjeroispovijesti realizira jedanko bez obzira je li ser radi o katoličkom, pravoslavnom ili vjeronauku muslimana, rekao je Šančić i uputio Zatezala na pismeni upit.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest