U Ulici Kneza Trpimira u Grabriku nema niti jednog kućnog broja

U Ulici Kneza Trpimira u Grabriku nema niti jednog kućnog broja

Trpimir, milošću Božjom knez Hrvata, kako je sam za sebe napisao sredinom devetog stoljeća kada je vladao Primorskom Hrvatskom, ima svoju ulicu u Karlovcu.

Međutim, Ulica Kneza Trpimira poznata je po tome što u njoj ne živi nitko, odnosno ne može živjeti jer u njoj ne postoji niti jedan kućni broj, nema zgrada, nema ničega osim ceste, parkirališta i nogostupa.

Radi se o ulici u karlovačkoj gradskoj četvrti Grabrik koja spaja, “naseljene”, Krešimirovu i Branimirovu ulicu. Jedina karlovačka  i jedna od rijetkih hrvatskih ulica “bez adrese” možda neće vječno ostati takva. 

Tu bi se, naime, trebao graditi stambeno – poslovni centar s multipleks kinom, no stvar se trenutno, kako je pisao i KAportal, zakomplicirala. Podsjetimo, Grad Karlovac je još 2008. godine na javnom natječaju za 8,8 milijuna kuna investitoru, karlovačkoj tvrtki  “Centar gradnji” prodao zemljište za koje se ispostavilo da uopće nije gradsko već pripada privatnoj osobi. U tijeku je sudski postupak a dok se stvar ne riješi  Trpimir će biti “na čekanju”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest