Ugostitelj Srakovčić po 3. put otvorio gospodarstvo u Gorici Lipničkoj

Ugostitelj Srakovčić po 3. put otvorio gospodarstvo u Gorici
Lipničkoj

U Gorici Lipničkoj kod Ribnika, rodnom selu poznatog karlovačkog ugostitelja Ivana Srakovčića danas je održana nova svečanost, ovog puta povodom otvorenja novih smještajnih kapaciteta na njegovom seoskom gospodarstvu. U Goricu Lipničku stigli su brojni ugledni uzvanici, od potpredsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika HSS-a Josipa Friščića, ministra regionalnog razvoja Božidara Pankretića i naravno, nezaobilaznih brojnih dužnosnika i političara Karlovačke županije kako iz vladajućih struktura tako i oporbe.

– Ovo seosko gospodarstvo otvaramo po treći put. Dosadašnji smještajni kapaciteti nisu zadovoljavali i osjetili smo potrebu da ih trebamo proširiti, rekao je Srakovčić u vrlo emotivnom govoru koji mu je, kad se prisjećao početaka obnove starih kuća na svojoj rodnoj grudi, izmamio i suze. Svima redom se zahvalio na nesebičnoj pomoći, ali i omogućavanju povoljnih kreditnih poduzetničkih linija pomoću kojih je prvo sagradio hotel, a zatim i proširio ugostiteljsku i turističku djelatnost na brdu nedaleko Ribnika.

Osim vinskog podruma i novosagrađenog restorana, seosko gospodarstvo Srakovčić sada umjesto dosadašnjih 12 ima i 24 sobe kao i razne popratne sadržaje. Srakovčić ovu destinaciju namjerava ponuditi i mladencima koji bi se, na starinski način, mogli vjenčavati u lokalnoj crkvi te potom u kočiji voziti do restorana na idiličnim brežuljcima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest